Vera Hjelt

Vera Hjelt

Työväensuojelija

Tuula Vuolle-Selki

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Kovakantinen

116 sivua

ISBN-13: 9789522861733

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 01.07.2013

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
21,10 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Ammattientarkastaja, kansanedustaja ja sosiaalimuseon perustaja Vera Hjelt (1857-1947) on vaikuttanut merkittävällä tavalla suomalaisen työläisnaisen asemaan. Toimillaan Vera Hjelt tähtäsi koko perheen hyvinvoinnin edistämiseen. Vera ajatteli kuten monet naisasianaiset tuohon aikaan: nainen oli eettisesti ja moraalisesti vahvempi ja siksi valistustoimet tuli kohdistaa naisiin. Vera Hjelt tallensi samalla suomalaista sosiaalihistoriaa niin tutkimuksillaan kuin myöhemmin sosiaalimuseon johtajana - ja tämä kaikki on pelkästään yhden ihmisen aikaansaannosta.
Tuula Vuolle-Selki

Tuula Vuolle-Selki

FT ja tietokirjailija Tuula Vuolle-Selki on kirjoittanut vammaishistoriaa jo 30 vuoden ajan. Vammaisena Suomessa on hänen ensimmäinen helppolukuinen kirjansa, joka on tarkoitettu henkilöille, joille tavallisen tekstin lukeminen tuottaa vaikeuksia.

Noste

toukokuuta 2013

...Tuula Vuolle-Selki on kirjoittanut Hjeltistä tiiviin elämäkerran, jonka kiinnostavinta antia ovat raportit 1900-luvun alun työläisperheiden elinoloista ja ruokailutottumuksista sekä eduskunnassa käydyt taistelut kahdeksantuntisesta työpäivästä.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite