Matkailu & maantiede

Ihmiset matkustelevat kerätäkseen uusia kokemuksia ja kokeakseen seikkailuja. Kulttuurierot ja erilaiset elämäntavat ovat usein suurin syy lähteä toiseen maahan, sillä oikeaa ymmärrystä toisia tapoja ja perinteitä kohtaan saa kunnolla vain paikan päällä. Matka vieraaseen kulttuuriin kannattaa valmistella etukäteen – käsitys vierailtavan maan maantiedosta, omista matkareiteistä, paikallisista tavoista ja muista matkakohteen oleellisista asioista on usein eduksi.

Sivu
 1. Omavaraisen käsikirja
  Uutuus
  Omavaraisen käsikirja Timo Tynkkynen
  Pehmeäkantinen Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 20.11.2023
 2. Koti kannen alla
  Uutuus
  Koti kannen alla Purjeveneellä Suomesta Välimerelle
  Marika Elo
  Kovakantinen Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 23.10.2023
 3. Talvipihan lintuja
  Talvipihan lintuja Anna Anhola
  Kovakantinen Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 03.08.2023
 4. Kiinalainen juttu
  Kiinalainen juttu supisuomalaisena kiinalaisuuden kintereillä
  Kaija Saarelma
  Kovakantinen Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 26.04.2023
 5. Ramadan
  Ramadan Hadiitheja paaston kuukaudesta
  Armeliaimman Palvelija, Aiub Dawdi
  Pehmeäkantinen Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 09.03.2023
 6. Pyreneiden vuoristossa Atlantilta Välimerelle
  Pyreneiden vuoristossa Atlantilta Välimerelle Vaellusta ja kaupunkilomailua
  Aku-Petteri Korhonen
  Pehmeäkantinen Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 20.09.2022
 7. Tiellä
  Tiellä Koreasta Australaasiaan
  Elina Nuortie
  Kovakantinen Kustantaja: Taskurapu Julkaistu: 08.06.2022
Sivu

Matkaopas mukaan maailmalle

Täysin vieraassa maassa voi tottunutkin matkaaja tuntea olonsa alkuun eksyneeksi. Jokaisessa kadunkulmassa on tehtävä päätös seuraavasta suunnasta, nähtävyydestä, vierailtavista kaupunginosista, syömisestä ja yöpymisestä. Monia päätöksiä, jotka on helppo tehdä hyvän matkaoppaan avulla. Katso, löytyykö BoD:n valikoimasta opas seuraavaan matkakohteeseesi – tai inspiroidu tarjolla olevaista kirjoista ja valitse seuraava seikkailu niiden perusteella.

BoD:n matka- ja kielioppailla varmasti reissuun

Kielimuuri on matkaajille usein korkea, varsinkin jos englanti ei kohdemaassa ole yleisesti käytössä. Kommunikaatio on kuitenkin ehdotonta aina suunnan kysymisestä kadulla ruuan tilaamiseen ravintolassa. Kompakti kieliopas auttaa ilmaisemaan itseään paremmin – tai ainakin saamaan muutaman sympatiapisteen paikallisilta. Parhaat paikat löytyvät matkalla muiden matkailijoiden suositusten avulla ja kokemukseen perustuva matkakertomus on aina hyvä lisä oppaiden lisäksi. Mitä virheitä kannattaa välttää ja mihin pitäisi turistina kiinnittää erityistä huomiota? Muiden matkakokemuksista saat hyvän käsityksen paikallisesta kulttuurista ja olet valmis matkaan.

Inspiraatiota uusiin seikkailuihin

Jos et vielä tiedä, mihin suunnata seuraavalla lomalla, voi matkailu- ja maantiedekirjojen selailu auttaa päätöksessä. Vaikka et olisi lähiaikoina lähdössä uusiin seikkailuihin, voi niihin syventyä myös kotoa käsin: olipa kyse kielistä, kulttuurista, tulivuorista tai eri maanosien maantieteellisistä erikoisuuksista, voit tutkia maailmaa ja sen syntyä BoD:n laajan kirjavalikoiman ansiosta mistä ja milloin vain.

Search engine powered by ElasticSuite