Totuus teki vapaaksi

Totuus teki vapaaksi

Ritva Kurki, Jorma Hentilä , Raija Kurki (Ed.)

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

284 sivua

ISBN-13: 9789528018834

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 28.11.2019

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
14,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Totuus teki vapaaksi on kolmiosainen dokumentti jälleenrakennusajan maalaistytöstä, josta tuli kristittyjen homoseksuaalien esitaistelija.
Uskovaisen kodin tyttärellä Ritva Kurjella oli rakkaustarina toisen tytön kanssa. Kirjeisiin ja päiväkirjaan hän purki salaiset tuskat ja ilot. Vasta 60-luvulla Ritva ymmärsi ja hyväksyi olevansa lesbo. Kirjeiden ja päiväkirjojen pohjalta hän kirjoitti nuoruusvuosiensa elämäkerran Puu ei kaatunut.
Nouse, ole kirkas on edelläkävijän raportti taisteluvuosilta 1979-2002. Homoseksuaalisuus oli kirkossa ja useimpien uskovaisten mielessä synti. Moni homo joutui elämään kaksoiselämää. Ritvan päiväkirjamerkinnät kertovat kristillisen piirin, Malkuksen, perustamisesta homoseksuaaleille. Ritvan kasvot ja yksityisyys menivät, kun hän puolusti kristittyjen homojen oikeuksia mediassa, kirkon toimikunnissa ja omassa lähipiirissään. Päiväkirja kertoo kohtaamisista kristillisen elämän eri puolilla: piispoista, rivikristityistä, TV- ja lehtihaastatteluista, ahdistuneiden homojen puheluista.
Kirjan kolmas osio on Setan entisen puheenjohtajan, toimittaja Jorma Hentilän kirjoittama artikkeli. Hentilä tarkastelee Ritvan edelläkävijyyden merkitystä koko sateenkaariväen näkökulmasta.
Ritva Kurki

Ritva Kurki

Diakoni ja sosiaalisihteeri Ritva Kurki (1939-2016) oli uskovaisen kodin kuopus, josta tuli uskovainen lesbo. Vapauttava oivallus rohkaisi häntä julkiseen taisteluun kristittyjen homoseksuaalien puolesta, joita ei hyväksytty kirkossa sellaisina kuin he ovat. Vuodesta 1980 alkaen Ritva puhui rohkeasti seminaareissa, mediassa ja kirkon työryhmissä ja herätti uudelleen henkiin homoseksuaalien kristillisen piirin, Malkuksen.

Jorma Hentilä

Jorma Hentilä

Toimittaja, Setan entinen puheenjohtaja Jorma Hentilä on työskennellyt mm. tieteellisten aikakauslehtien päätoimittajana, politiikassa puoluesihteerinä ja kaupunginvaltuutettuna. Hän on kirjoittanut toimittaja Max Randin elämäkerran (yhdessä toisen kirjoittajan kanssa) sekä artikkeleita kokoomateoksiin. Hentilä on seurannut pitkään eurooppalaisten protestanttisten ja katolisten kirkkojen toimintaa ja on kirkon luottamushenkilö.

Raija Kurki

Raija Kurki (Ed.)

Freelance-toimittaja Raija Kurki on Mediakunta-osuuskunnan jäsen, medianomi AMK ja Ritva Kurjen veljentytär. Hän on hoitanut kirjan toimitustyön ja laatinut lukijaa auttavat selitteet kirjan Nouse, ole kirkas -osioon.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite