Suomityttö oliivimetsässä
Suosittu

Suomityttö oliivimetsässä

Lenita Lehto

Matkailu & maantiede

ePUB

2,7 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789523396920

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 20.05.2015

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
18,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Suomalaisesta tervaleppäpöheiköstä kreikkalaiseen oliivimetsään, Raumalta ison mutkan kautta länsikreikkalaiseen Agrínion kaupunkiin kävi tieni. Peippojen viserrys vaihtui kaskaiden surinaan, talitintit tulikärpäsiin.
Tässä kuvauksessa emme keskity matkantekoon vaan itse määränpäähän, josta tuli kotini kahdenkymmenen vuoden ajaksi. Vien lukijan matkalle siihen Kreikkaan, josta lomakohteissa saa vain aavistuksen. Kerron, mikä sai silmäni pyöristymään hämmästyksestä, mikä taas ihastuksesta ja miten suomalaisena naisena sopeuduin tiiviiseen kreikkalaiseen sukuun.
Auringon kyllästämät valokuvat siirtävät lukijan viimeistään oliivipuiden siimekseen.
Tervetuloa matkalle mukaan!
Lenita Lehto

Lenita Lehto

Lenita Lehto on Raumalla vuonna 1961 syntynyt kielten tuntiopettaja, joka eli Kreikassa yli 20 vuotta ja muutti kreikkalaissuomalaisen perheensä kanssa kriisiä pakoon takaisin synnyinkaupunkiinsa vuonna 2014.
Hän on opiskellut vieraita kieliä ja työskennellyt matkaoppaana seitsemän vuotta.
Lehto on aikaisemmin julkaissut teoksen Suomityttö oliivimetsässä (2015), joka kertoo hänen vuosistaan Kreikassa, kreikkalaisuudesta ja suomalaisen naisen sopeutumisesta tiiviiseen kreikkalaiseen sukuun.
Hänen sydäntään lähellä on luonto ja ihmiset, jotka osaavat nauraa itselleen.

Website: http://suomityttooliivimetsassa.jimdo.com/takaisin-koivun-katveeseen/

Suomityttö oliivimetsässä

Tuhansia sivuja -blogi

kesäkuuta 2015

Lenita saapuu Dimitriksen kotikylään Agrínioon ja aivan uusi elämänvaihe osana kreikkalaista perhettä alkaa. Tästä alkaa myös kirjan ehdottomasti mielenkiintoisin osuus, sillä lukija suorastaan tempaistaan mukaan kreikkalaisen elämänmenon ytimeen. Hääseremoniat, lasten kastaminen, perheen ja uskonnon merkitys, perinteet ja uskomukset... Ensimmäiseksi hämmästyn sitä yhtenäisyyttä, jolla tapaa näistä asioita olen kuullut Kreikan matkoillamme tai lukenut toisaalla. Toiseksi hämmästyn kaikkea sitä uutta, mitä kirjasta voin Kreikka-kuvaani ammentaa. Ja tietenkin oliivipuut - niillä on aina kiistaton merkityksensä ja painava paikkansa! (...) ps. Tätä lukisin jatko-osankin.

Suomityttö oliivimetsässä

Venttiili - Pohjois-Kreikan Suomi-Seuran tiedote

lokakuuta 2015

Kirja koostuu useista kokonaisuuksista ja kaikki kreikkalaisen elämän yksityiskohdat tulevat lukijalle tutuiksi kirjoittajan tarkkojen huumorinhöystämien huomioiden myötä. (...) Tekstiä on miellyttävää lukea rivien välistä pilkistävän positiivisuuden takia. Siitä on kirjoittajalla ollut varmaan apua suhtautumisessa kirjassa kerrottujen yllättävienkin ja suomalaiselle vieraiden kreikkalaisten uskomusten ja taikauskon suhteen. Eräs kirjan kohokohdista on viikon kestävä oliivinkeräysretki vuorelle ja kuvaus oliivien tuotantoprosessista. (...) Lukijalle jää lämmöllä kirjoitetusta kirjasta onnellinen jälkimaku. Oliivimetsän ja sitruspuiden tuoksu ja lintujen laulu ympäröi lukijaa vielä pitkään lukemisen jälkeen.

Kreikkaa muillekin kuin turisteille

Elämäntarina

joulukuuta 2015

Muinaiskreikkalaista sivistystä Lehto ei sanottavasti käsittele, mutta meidän aikamme kansankulttuuria hän valaisee tarkasti ja kuvaa suku- ja perheyhteyttä niin intensiivisesti, että lukija tuntee ne ihollaan. (...) Teos on kirjoitettu eloisasti ja notkeasti, lauseet vievät mukanaan. (...) Suomityttö oliivimetsässä poikkeaa virkistävästi siitä turisteille tarjottavasta houkutuskirjallisuudesta, joka täyttää kirjakauppojen Matkailu-hyllyt.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite