Pirtun tie, Rutt 96
Suosittu

Pirtun tie, Rutt 96

Kari Wikholm

Romaanit & novellit

Kovakantinen

196 sivua

ISBN-13: 9789528099321

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 29.12.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
29,80 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Sven haluaa olla tavallinen snappertunalainen kalastaja, mutta haluaa myös nousta yhteiskunnassa ylöspäin. Hän haluaa olla onnellinen. Mutta pirtun salakuljetus vie Svenin turvallisilta saaristoreiteiltä pirtutrokareiden maailmaan ja on viedä myös häneltä hengen. Mitä saksalainen meriupseeri Heinrich von Papenberg tekee samaan aikaan saaristossa Ja miksi sukellusvene Vetehinen puuttuu pirtutrokeiden välisiin kiistoihin kohtalokkaalla tavalla?
”Pirtun tie, Rutt 96” on Kari Wikholmin esikoisromaani, joka vie lukijat aikamatkalle vuoden1930 kevääseen Lounais-Suomen saaristoon, missä pirtu virtaa solkenaan. Kari Wikholm käsittelee vaiettua aihetta taitavasti luoden uskottavia tarinoita, joissa kirjan päähenkilöt tapaamat lukuisia merkittäviä henkilöitä Suomen historian sivuilta aina kenraali Carl Mannerheimista varatuomari Urho Kekkoseen ja välillä ollaan Graf Zeppeliinin kyydissä. Kirja ei kerro pelkästään tarinaa kielletystä pirtusta, vaan maalaa nuoren Suomen kuvaa luokkayhteiskunnan tilasta, Suomen ja Saksan vaietusta yhteistyöstä sukellusveneiden varustelussa sekä kielletystä rakkaudesta. Mutta ketkä olivat oikeasti todelliset saariston pirtukuninkaat, jää lukijan itsensä pääteltäväksi. Uskallatko lähteä Pirtun tielle, Rutt 96-reitille?
Kari Wikholm

Kari Wikholm

Kari Wikholm on Raaseporin Billnäsissä asuva kirjailija. Hänen esikoisteoksensa oli "Verkkokaupan käsikirja 2021, Books on Demand GmbH 2019" joka käsitteli kaupan murrosta ja kaupan siirtymistä kivijalasta kohti verkkokaupan mahdollisuuksia. Kirja on menestynyt hyvin eri portaaleissa ja se on hyväksytty myös oppikirjaksi eri ammattikorkeakouluin ja keskiasteen opiskelijoiden luettavaksi.

Kari on pitkän linjan kaupan johdon ammattilainen, joka toimii nykyään konsulttina #wpsm konsulttitoimistossa. Kari on tunnettu puhuja myös eri puhujatoimistoissa ja on nyt siirtynyt myös kirjoittamaan ensimmäistä täyspitkää romaania.

Kari Wikholmin toinen teos on siis meridekkari "Pirtun tie, Rutt 96, Books on Demand GmbH 2021", joka sukeltaa saariston maisemiin 1930 luvun Snappertunassa, jossa pirtu virtaa vaarallisesti saariston yössä.
Kari Wikholm on viettänyt kaikki kesät Snappertunan saaristossa ja meren tarinat ovat aina kiinnostaneet Kipparia pienestä pitäen. Kun Tammisaaren Museo järjesti ”Kiellettyä Viinaa” näyttelyn 2018, oli näyttelyssä yksi merikartta, jossa tapahtumat tulivat liian lähelle Karin suvun vaiettuja ja osittain jo unohdettuja legendoja. Syntyi ajatus kirjoittaa kirja ”Pirtun tie, Rutt 96” asioista, ”mistä ei koskaan saanut puhua” eli pirtun salakuljetuksesta Snappertunan vesillä 1930 keväällä. Kirjoitustyyliksi valikoitui kuitenkin autofiktiivinen romaani, missä oikeat henkilöt ja kuvitellut hahmot kohtaavat uudelleen historian tapahtumat niin kuin eläisimme uudelleen kevättä 1930.

Uutuusdekkari Pirtun tie, Rutt 96

Wiki*s People Sales Management

joulukuuta 2021

Kari Wikholmin autofiktiivinen esikoisromaani Pirtun tie- Rutt 96 on veikeä yhdistelmä totta ja tarua. Kirjan henkilögalleriaan kuuluu niin historiasta tunnettuja suomalaisia kuin Tammisaaren alueen paikallisia kuuluisuuksia ja saksalaisia sotilaita. Kevään ja kesän 1930 -tapahtumissa vilahtaa yllättäviä nimiä, joista osa olisi kaikeksi yllätykseksi oikeasti voinut olla paikalla ja tapahtumia, joiden yhteys toisiinsa kulkee toden ja tarinan rajamailla. Wikholmin kirjan voi myös lukea fiktiivisenä sukujen tarinana. Hän on kirjaa valmistellessaan halunnut selvittää asioita, joista ei edelleenkään haluta kertoa kaikkea. (...) Wikholm on kirjaa kirjoittaessaan perehtynyt varsin laajasti Tammisaaren alueen tapahtumiin ja se näkyy niin henkilöhahmojen kuin paikkojen ja tapahtumien kuvauksissa. Veneilijänä hänen kuvauksensa merellä kulkemisesta kuulostavat uskottavilta.

Kirjan parasta antia on sen juoni, erityisesti jos pitää elokuvista. Tapahtumien yksityiskohdat kerrotaan usein jopa juurta jaksain ja sekä henkilöhahmot että tapahtumat voi nähdä kirkkaasti omassa mielessään.

Pirtun tie, Rutt 96 uusi arvio

Wiki's People Sales Management

joulukuuta 2021

Heti alun jälkeen alkoi tuntua, että tämä kirja on huutanut tarvettaan tulla kirjoitetuksi. Onneksi Kari Wikholm on tämä huudon kuullut, sillä se on hieno kirja pirtukaupasta Raaseporin ja Inkoon alueella mutta myös paljon enemmän. Minusta tämä kirja antaa hienon kuvan tuon rannikkoseudun elämästä, ristiriidoista ja perinteistä. (...) En paljasta juonesta enempää, sillä tarina kaikkine käänteineen on nautinnollista luettavaa, sillä siinä on pirtukaupan lisäksi lukuisia kiinnostavia käänteitä, jotka hienosti kuvaavat 30-luvun ilmapiiriä ja poliittista tilannetta. Kirjaan on upeasti aikaansaatu aito 30-luvun tunnelma mm. aikakauteen kuuluvan musiikin ja esiintyjien kautta. (...) Kirjan voi lukea dekkarimaisena pirtukaupan kuvauksena, mutta se on paljon muutakin. Siinä on laaja kuvaus suomalaisten sukellusveneiden testauksesta ja suomalaisten ja saksalaisten (Weimarin) yhteistyöstä tällä alueella. Kirja kuvaa myös hienosti alueen rannikkolaivurein toimintaa ja purjehtimista Inkoon ja Raaseporin alueella ja myös matkoja Tallinnaan saakka. Minusta myös nämä purjehdusretket ja saariston reittien kuvaukset ovat kirjan arvokasta antia ja osin paikallista kulttuuria ja perinnettä. Kirja on fiktiota, mutta se sisältää hengästyttävän määrän faktaa. Erityisesti teknistä tietoa laivojen moottoreista, sukellusveneistä, zeppeliinistä ja salakuljettajien ja poliisin käyttämistä veneistä ja autoista. Kirja on kultakaivos monelle näiden alojen harrastajalle. (...) Tämä on kirja jonka tulisi kulua jokaisen Raaseporin ja Inkoon alueella asuvan käsissä. Tämä luo alueelle sellaista, osin historiallisesti totuudellista, osin legendamaista historiaa, joka on arvokasta. Siksi toivoisin, että Kari Wikholm jatkaisi vielä kirjoittamista alueen historiaan liittyvistä aiheista. (...)Tämä kirja on lahja läntisen rannikkoalueen asukkaille ja myös muille lukijoille. Se tuo fiktion kautta lähemmäksi alueen historiaa ja perinteitä. Ja sehän on meille kaikille tärkeää.

Levottomien aikojen pirtureitti

Tainan ja Tommin aarrearkku

joulukuuta 2021

Wikholmin kunnianhimoinen esikoisromaani on yhdistelmä meriseikkailua, dekkaria ja kehityskertomusta. (...) Wikholm kuvailee hyvin nuoren Suomen kasvukipuja. Ajat ovat olleet ankarat, ja kansalaissodan arvet aristavat yhä. Tammisaaren vankileirit vilahtelevat puheissa ja muistoissa. Toisaalta sodanaikaisilla tekemisillä on voinut saada henkilökohtaista etua. (...) Kari Wikholm on sulauttanut kokemuksiaan ja merellistä harrastuneisuuttaan tekstiin taidokkaasti. Sen huomaa pitkin matkaa, mutta erityisesti alun merenkäyntikohtauksessa ja sukellusveneen kyydissä oltaessa. (...) Pirtun tie – Rutt 96 etenee riuskasti ja miehekkäästi kuin Alistair McLeanin jännärit, huumorin ripauksella ryyditettynä.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite