Pieni jääkausi ja jääurheilun synty
Uutuus

Pieni jääkausi ja jääurheilun synty

Jouni Takalo

Vapaa-aika, harrastukset & kulttuuri

ePUB

2,9 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528009610

Kustantaja: BoD - Books on Demand

Julkaistu: 04.07.2024

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
6,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Miten jääpallo on keksitty Englannissa, jossa sitä ei enää juurikaan pelata? Mikä sai hollantilaiset innostumaan pikaluistelusta? Minkä vuoksi jääkiekkoa pidetään Kanadan kansallislajina ja curlingia skottien omana pelinä?

Jääurheilulajien synnyn mahdollisti se, että Pienen jääkauden aikana joet ja kanavat Hollannissa sekä alavat, kosteat maat (ns. Fenit) Englannissa jäätyivät talvisin. Jopa Thames-joki oli paksussa jäässä joinakin ankarina talvina. Noina aikoina Englanti ja Hollanti kehittyivät merenkulun ja maailmankaupan johtaviksi valtioiksi. Samalla ne vaurastuivat ja niissä syntyi keskiluokka, jolla oli aikaa muuhunkin kuin työtekoon. Vapaa-aikaa käytettiin huvituksiin ja seuranpitoon, talvisin esimerkiksi luisteluun yksin tai yhdessä. Vähitellen alettiin myös kilpailla jäällä ja niin jääurheilulajit saivat alkunsa.

Kirjassa käsitellään jääurheilulajit pikaluistelu, taitoluistelu, jääpallo, jääkiekko ja curling sekä yleensäkin luistelun ja luistelulajien kehittyminen myöhäiskeskiajalta 1900-luvulle saakka.
Jouni Takalo

Jouni Takalo

Jouni Takalo on filosofian tohtori ja Jyväskylän yliopiston dosentti. Hän on toiminut lukion matematiikan ja fysiikan opettajana, tutkijana Jyväskylän ja Oulun yliopistoissa sekä ICT-alan asiantuntijana. Hänen tutkimusalojaan ovat avaruusfysiikka, materiaalifysiikka ja ilmastotutkimus. Lisäksi hänellä on artikkeleita laskennallisen matematiikan alalta. Vertaisarvioituja julkaisuja hänellä on noin 40 ja saman verran muita artikkeleita.

Ensimmäinen tietokirja Jouni Takalolta ilmestyi syyskuussa 2023. Kirjan nimi on MERKKIEN MAHTI, postimerkit sodankäynnin välineinä, jonka kustantaja on Warelia. Toinen tietokirja, Iskevän kiilan mukana Petroskoissa, Syvärillä ja Kannaksella, ilmestyi BoD:n kustantamana helmikuun alussa 2024. Jouni Takalo on Oulun kirjailijaseuran ja Suomen tietokirjailijat ry:n jäsen.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite