Muutoksen tekijät hyvässä seurassa

Muutoksen tekijät hyvässä seurassa

Suomen tieteellinen kirjastoseura 1970-2010

Tuula Ruhanen toim., Marja Sarvilinna toim.

Osa 8 tästä sarjasta

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

10,7 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789519683577

Kustantaja: Suomen Tieteellinen Kirjastoseura

Julkaistu: 09.01.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
18,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Muutoksen tekijät hyvässä seurassa kertoo 90 vuotta täyttävän Suomen tieteellisen kirjastoseuran tarinaa maamme yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kirjastoista.
Samalla se käsittelee kirjasto- ja informaatioalalla tapahtunutta valtavaa muutosta, joka on seurannut tieteellisen tutkimuksen informaatiotulvaa ja automaation mukanaan tuomia ratkaisuja, joissa kirjastot ovat olleet valppaina mukana. Kirjassa keskitytään vuosiin 1970-2010 jolloin tiedonhallinta ja -hankinta sekä sen jakaminen alkoivat vaatia aivan uudenlaista kykyä pysyä mukana muuttuvassa toimintaympäristössä, mutta samalla sivutaan myös vanhempia vuosikymmeniä samoin kuin aivan viime vuosina tapahtunutta kehitystä.
Kirjan kirjoittajat ovat seuran jäseniä ja samalla alan huippuosaajia. He kertovat omiin kokemuksiinsa perustuvaa tarinaa. Kirjassa kuullaan myös useiden kymmenien ammattilaisten haastatteluissa esille tulleita näkökulmia. Oman rikkaan osuutensa tarinaan antavat nyt jo eläkkeelle siirtyneiden konkareiden kertomukset ja haastattelut.
Kirjan toimittajat ovat eläkkeellä olevia kirjastoalan entisiä aktivisteja:
Tuula Ruhanen on työskennellyt Tampereen yliopiston kirjastossa sekä Helsingin kauppakorkeakoulun kirjastossa. Hän toimi toimistopäällikkönä Helsingin yliopiston kirjastossa vuosina 1975-1989 sekä kirjastonjohtajana Helsingin yliopiston Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan kirjastossa vuosina 1989-2010. Hän on toiminut Suomen tieteellisessä kirjastoseurassa mm. puheenjohtajana sekä Signumin päätoimittajana.
Marja Sarvilinna työskenteli tieteellisissä ja yleisissä kirjastoissa useissa tehtävissä. Jyväskylän yliopiston kirjastossa hän toimi kehittämispäällikkönä ja varajohtajana vuosina 2005-2012. Hän on ollut Suomen tieteellisen kirjastoseuran hallituksessa ja sekä useissa työryhmissä.
Tuula Ruhanen toim.

Tuula Ruhanen toim.

Marja Sarvilinna toim.

Marja Sarvilinna toim.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite