Ilman välikäsiä
Uutuus

Ilman välikäsiä

T. Rowland Hughes, Jani Koskinen

Klassikot & runot

Pehmeäkantinen

144 sivua

ISBN-13: 9789528002451

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 16.10.2023

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
21,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
O Law i Law (1943) on kymrinkielisen kirjailijan T. Rowland Hughesin esikoisromaani.

Teos kuvaa pohjoiskymrinmaalaista elämäntapaa kuvitteellisessa Llanarfonin kylässä, jonka miehistä valtaosa ansaitsee elantonsa liuskekivikaivoksella. Kirjan kertojahahmo, kaivosmies John Davies, tyhjentää lapsuudenkotiaan äitinsä kuoleman jälkeen. Huonekalujen ja tavaroiden myyminen nostattaa pintaan muistoja, joiden kautta hän päätyy kertomaan katkelmia omasta ja perheensä historiasta sekä kyläläisten kommelluksista. Fiktiivisyydestään huolimatta romaania voi lukea myös aikalaiskuvauksena kymrinmaalaisen kyläyhteisön arjesta ja arvoista 1900-luvun alkupuoliskolla.
T. Rowland Hughes

T. Rowland Hughes

Thomas Rowland Hughes (s. 17.4.1903, k. 24.10.1949) kirjoitti proosan lisäksi runojakin, mutta nykyisin hänet tunnetaan ensisijaisesti kaivosmiesten arkea käsittelevistä romaaneistaan. Hän oli itse kaivosmiehen poika ja syntynyt Llanberisin kylässä Pohjois-Kymrinmaassa.

Jani Koskinen

Jani Koskinen

Teoksen kymristä suomentanut Jani Koskinen (s. 1988) on koulutukseltaan kielitieteilijä (FM) ja julkaissut useita kymrin kieleen ja muihin kelttiläiskieliin liittyviä teoksia, mm. matkaopaskirjan "Unohda Wales, lähde Kymrinmaahan!" (2020).

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite