YK:n Palokuntana Suezille 1973

YK:n Palokuntana Suezille 1973

Martti Jokihaara

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

17,8 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528055136

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 09.01.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
15,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Olimme saaneet tehtävän osallistua Yom Kippur-sotana tunnettuun Lähi-idän uusimpaan selkkaukseen, joka roihahti lauantaina 6.10.1973 kello 14.00 Israelin ja sen arabinaapureiden rajoilla.
Menkää Sueziin - jos pääsette. Asettukaa osapuolten väliin - jos uskallatte. Lopettakaa taistelutoiminta - jos kykenette, kuului kenraali Ensio Siilasvuon olennaisimpaan pelkistetty käsky meille, vastaperustetun rauhanturvajoukon keihäänkärjeksi Kyprokselta pikavauhtia Kairoon saapuneelle pikkuiselle suomalaisjoukolle.
Laajan taustatiedon lisäksi suomalaisjoukon operaatiotoimiston päällikkö Martti Jokihaara on koonnut kirjaan aikalaisten muistelmia tuosta todennäköisesti nopeimmin koskaan perustetusta rauhanturvajoukosta.
Martti Jokihaara

Martti Jokihaara

Everstiluutnantti evp. Martti Jokihaara palveli kadettikurssi 48 jälkeen puolustusvoimien eri joukko-osastoissa sekä kouluttaja- että esikuntatehtävissä. Vuosina 1973-1974 hän toimi Kyproksella Yhdistyneiden Kansakuntien Suomen pataljoonan operatiivisen toimiston päällikkönä, sekä pataljoonaupseerina. Palvelusajan merkittävimpiin kokemuksiin sisältyi niin sanotun Kyproksen palokunnan toiminta Suezilla Yom Kippur-sodassa 1973 ja sota Kyproksella kesällä 1974. Hänelle on myönnetty useita ansio-ja kunniamitaleita, joukossa myös 3 lk:n Vapaudenristi ansiokkaasta suomalaisten joukkojen johtamisesta sodankaltaisissa olosuhteissa.

 Perinneyhdistys Kuneitran Kojootit Ry

Perinneyhdistys Kuneitran Kojootit Ry (Ed.)

Suomen Rauhanturvaajaliittoon kuuluva Perinneyhdistys Kuneitran Kojootit Ry on vuonna 2005 perustettu rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan perinneyhdistys.
Yhdistyksen tarkoituksena on tallentaa mennyttä, nykyistä ja tulevaa suomalaiseen rauhanturvaamiseen liittyvää aineistoa ja tuoda sitä kiinnostuneiden nähtäville eri muodoissa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite