Wanhat tuntemattomat sotilaat

Wanhat tuntemattomat sotilaat

Wanha-sarja I ja II

Tauno Olavi

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

803,5 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528038733

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 28.01.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
5,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Sarjan aikaisemmat osat ovat kirjassa Tervaa ja tähtiä-kirjassa nimillä Wanhaa tähtitiedettä Turussa ja Ter-vaa Viipuriin. Osat I ja II ilmestyivät aikaisemmin erillisinä kirjoina nimillä Wanhan tähtitieteen peruskurssi ja Wanha II Tervaa Viipuriin. Tämä kirja on uusi uudella kansikuvalla varustettu painos aikaisemmin ilmes-tyneestä samannimisestä kirjasta.
Sarjan kirjoissa kuvataan kahden suomalaisen miehen vaiheita suuressa Pohjan sodassa ja isovihassa 1700-luvulla. Osassa III Ratsuväen urhot Juhana Björn ja Olli Hård osallistuvat kenraali Lewenhauptin joh-tamaan sotaretkeen Riiasta Ukrainaan. He yrittävät kuningas Kaarlen armeijan avuksi, mutta ennen perille pääsyä venäläiset tuhoavat suuren osan joukon kuljettamista sotatarvikkeista ja sotilaista Lesnajan taiste-lussa 1708. Juhana palaa taistelun jälkeen Riikaan. Olli jatkaa kuninkaan armeijaan ja joutuu Pultavan tais-telun jälkeen sotavangiksi Venäjälle.
Juhana tutustuu paluumatkalla rikkaaseen ruotsalaiseen kauppamieheen ja päästyään tämän suosioon päätyy lopulta varakkaaksi mieheksi.
Osassa IV Wanhaa vihaa Olli ja Juhana tulevat isovihan aikaiseen Suomeen. Kajaanin linna on vielä ruotsa-laisten hallussa. He menevät sinne ja osallistuvat Pielisjärvelle tehtyyn sissiretkeen. Kajaanista he mene-vät Kuopioon. Olli saa nimismiehen viran ja Juhanasta tulee vihattu veronkerääjä. Molemmat uusivat nuo-ruuden ajan lemmensuhteitaan. Mutta pian olosuhteet käyvät liian kuumiksi, joten heidän on paettava Suomesta. He pakenevat ensin venäläisten aikaisemmin valtaamaan Viipuriin ja sieltä Ruotsiun.
Wanhat tuntemattomat sotilaat on vanhanmallinen seikkailuromaani. Sankarit ovat komeita ja pelotto-mia. Sankarittaret siveitä ja kauniita.
Kirjailija on tosin kiero savolainen, joten edellisiin väitteisiin on syytä suhtautua varauksella.
Tauno Olavi

Tauno Olavi

Olen nimeltäni Tauno Puolitaival, mutta käytän kirjailijanimeä Tauno Olavi. Olen syntynyt 1946 Kuopiossa ja valmistunut ylioppilaaksi Kuopion Klassikasta 1966. Opiskelin Helsingin yliopistossa matematiikkaa, fysiikkaa, kemiaa ja tähtitiedettä suorittaen filosofian kanditaatin tutkinnon matematiikka pääaineena.
Tein työurani yläkoulun matemaattisten aineitten lehtorina Kuopiossa. Jäin eläkkeelle 2006. Eläkepäivinäni olen harrastanut kirjoittamista. Olen julkaissut BoD-kustantamon kautta kaksi tieteen ja uskonnon välisiä yhteyksiä käsittelevää kirjaa. Sen lisäksi olen julkaissut Wanha-nimisen neliosaisen sarjan historillisia romaaneja. Julkaisin myös länkkäreitä matkivan historiallisen romaanin, jossa yritin siirtää lännen kirjojen mallin Suomen 1700-luvun oloihin.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite