Vuosi M/S Alpolla 2003 - 2004

Vuosi M/S Alpolla 2003 - 2004

Konepäällikön muistiinmerkintöjä, Konehuoneen kunnostus, Oulu - Normandia - Oulu

Vesa Nummela

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Pehmeäkantinen

196 sivua

ISBN-13: 9789523184442

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 09.12.2014

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
25,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
New Yorkissa valmistettu ja Normandian maihinnousuun v.1944 osallistunut oululainen Hinaaja M/S Alpo sai 2000-luvun alkuvuosina uuden elämän, kun innokas kunnostusporukka päätti pelastaa sen ja tehdä siitä jälleen merikelpoisen aluksen.

Aluksen konepäällikkö Vesa Nummela on koostanut valokuvista, lehtileikkeistä ja päiväkirjamerkinnöistään mielenkiintoisen teoksen Alpon konehuoneen kunnostuksen vaiheista sekä Alpon eläkevuosien ehkä kunniakkaimmasta ajanjaksosta. Yhden vuoden sisään mahtuu sekä pääkoneen ensimmäinen käynnistys yli vuosikymmenen hiljaiselon jälkeen että matka Caeniin Normandian maihinnousun 60-vuotisjuhlallisuuksiin.

Kirjan tapahtumat alkavat juhannuksesta 2003, jolloin Nummela liittyi Alpon kunnostajiin ja päättyy juhannukseen 2004, jolloin Alpo miehistöineen väsyneenä, mutta onnellisena palasi Normandian matkaltaan takaisin kotisatamaan Oulun Toppilansalmeen.
Vesa Nummela

Vesa Nummela

Vesa Nummela pääsi petraamaan nuoruutensa vähäistä merilläoloa eläkeikää lähestyessään, kun hän liittyi vanhan laivan kunnostajiin.

Vaikka M/S Alpon kunnostus on Nummelalle harrastus, hän tekee sen konemestarin tarkkuudella dokumentoiden työvaiheet, tapahtumat ja sattumukset sekä päiväkirjamerkinnöin että valokuvin.

Huolellisesti dokumentoidun aineiston pohjalta koostettu teos on yhden vuoden mittainen, realistinen ja rosoinen pala yhden laivan historiaa. Kun laivalla on oma menneisyytensä Normandian maihinnousuun osallsitumisestaan, alkavat Nummelan tarinat saada merkitystä, joka koskettaa meitä kaikkia.

Vanhan hinaajan uusi elämä

Merimieskirkko

helmikuuta 2015

Alpo-kirja kiinnostaa uskoakseni eniten aluksen kunnostajia ja heidän lähipiiriään. Paljon se tarjoaa myös kaikille iäkkäisiin laivakoneisiin vihkiytyneille. Itseäni kiinnosti Normandian-matkan ohella myös kirjanmonipuolinen kuvitus, jossa oli paitsi laivoja ja konehuonenäkymiä myös tuttuja merenkulkijoita työssä ja vapaavahdissa.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite