Vikingarna i Saltvik

Vikingarna i Saltvik

Förbannelserunans makt

Bodil Stjernberg

Romaanit & novellit

ePUB

474,1 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528033936

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 24.05.2023

Kieli: ruotsi

Arvostelu::
0%
12,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
AD 989 Saltvik, Åland

Sköldmön Ragnhild sänds av sin far konungen till Koenugardr (Kiev) med sina syskon för att bevista furst Vladimirs och kejsarinnan Annas gästabud, som ordnas deras giftermål till ära.
Resan dit är strapatsfylld, Ragnhild blir attackerad uppe på Hättorna där Ulvar, en man från Saltvik anfaller henne. Ragnhild försvarar sig med sitt svärd och dödar honom. Det är andra gången Ragnhild blir attackerad. Det var något underligt den första gången också, en okänd man, vad ville han?

De kommer fram till Koenugardr. Gästabudet firas i många dagar och blir en trevlig upplevelse för dem. Men, när de besöker marknaden blir Estrid, syster till Ragnhild, Friborg och Vidar, bortrövad av några män. Nu måste de försöka finna Estrid.
Resan går via farliga forsar till Svarta havet och vidare till Miklagardr (Istanbul). Där får de hjälp av kejsar Basileios II som ger män från sitt väringagarde till deras förfogande.
Männen som rövade bort Estrid tog fel kvinna. Attackerna mot Ragnhild fortsätter.
Någon i deras samhälle vill förgöra den mäktiga sköldmön.
Bodil Stjernberg

Bodil Stjernberg

Bodil Stjernberg är född och uppvuxen i Helsingfors. Hon lärde sig läsa som fyraåring och var redan som ung intresserad av historia och arkeologi. Bodil och hennes familj har ett fritidshus på ön Seglinge i den åländska skärgården. På ön finns lämningar av en vikingatida hamn och i Saltvik på Åland har det funnits ett vikingasamhälle. Detta har inspirerat henne att skriva den fiktiva, historiskt baserade berättelsen om vikingarna i Saltvik.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite