Viivan alle

Viivan alle

Sebastian Siukonen

Elämäntaito & käytännön oppaat

Kovakantinen

220 sivua

ISBN-13: 9789523186439

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 26.06.2015

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
29,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
VIIVAN ALLE on arkifilosofisella otteella ja science fiction -vaikutteilla kirjoitettu proosallinen pienoisromaani. Kirjassa lukija johdatellaan pohtivaan ja osin humoristiseen tyyliin elämän peruskysymysten äärelle. Henkilöhahmojen dialogin kautta tarina rakentaa viivatonta seittiä inhimillisyydestä, itsekkyydestä, oppimisesta ja ahneudesta. Kuinka kestävää on länsimaisen markkinakoneiston luoma illuusio ja hegemonia viivan alle rakentuvasta onnen kaavasta? Kuka on voittaja, kuka häviäjä?

VIIVAN ALLE tuo episodien keinoin tutuksi seitsemän ihmistä, jotka kaikki kuolevat. Kuolemansa jälkeen hahmot kohtaavat yhteisen nuotiopiirin äärellä, Tarinoiden Horisontissa, jossa Hertta-niminen olento haastaa seitsikon pohtimaan ja reflektoimaan elettyä elämäänsä ja käsitystään todellisuudesta. Seitsemän tien Risteyksessä jokainen kirjan päähenkilö katsoo oman tiensä näkymään, joka heijastuksenomaisesti antaa viitteitä kiertokulun jatkumisesta maailmassa - Sirkulaatissa.

Pikkumainen riikinkukko, hyväntuuliseksi muuttunut ovimies Vehviläinen ja Gillmoren lentävä lehmä jättävät lukijalle kysymyksen: kuinka määrittää, mitä on viivan alle, kun todellisuuksien näkyvyys vaihtelee?

VIIVAN ALLE on kirja ihmiselle, joka on valmis pohtimaan elämää. Kirjan muoto on kuin elämä itse: sillisalaatti vailla valmiiksikirjoitettua reseptiä.
Sebastian Siukonen

Sebastian Siukonen

Sebastian Siukonen (s.1971) on jyväskyläläinen kirjailija ja henkilöstöalan ammattilainen. Siukonen on toiminut yli 20 vuoden ajan erilaisten ryhmien, työyhteisöjen ja organisaatioiden tavoitteellisissa prosesseissa ja muutostilanteissa. Koulutukseltaan hän ammattivalmentaja (LitM), opettaja ja aikuiskouluttaja. Monipuolisen taustansa ja eri elämän osa-alueita yhdistelevän ajattelutapansa summana Siukonen haastaa länsimaista markkinahegemoniaa arkifilosofisella otteella ja proosallisella science fiction -vaikutteilla, omintakeista huumoria unohtamatta. VIIVAN ALLE on Siukosen toinen julkaistu kirja; kiitetty esikoisteos Kun kiireestä tuli kupla julkaistiin vuonna 2009.
@SebaSiukonen

Mitä jää Viivan alle?

TANDEM - LähiTapiola-ryhmän henkilöstölehti

syyskuuta 2015

Siukosen kirja alkaa seitsemän toisistaan riippumattoman henkilön elämäntarinoilla – jotka kaikki päättyvät kuolemaan. Traagiset tarinat ovat kaikki hyvin todentuntuisia. (...) Sitten alkaa scifi-osuus. Tarinan henkilöt heräävät toisessa ulottuvuudessa henkiin pohtimaan tekemisiään ja niiden seurauksia. Selvää on, että kaikki toimet eivät aina olleet vastuullisia eivätkä epäitsekkäitä. (...) Kaiken jälkeen kirjassa alkaa vielä uusi vaihe. Henkilötarinat olivatkin tutkimusprojekti, jossa seitsemälle osallistujalle luotiin uudet identiteetit. Tarkoitus oli pohtia, mikä oikeastaan onkaan totta, jos keinotekoinen rinnakkaistodellisuus voi tuntua yhtä todelta kuin todellisuus itse.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite