Varrimassa

Varrimassa

Neta Kiviniemi

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Kovakantinen

232 sivua

ISBN-13: 9789523307070

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 01.07.2016

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
21,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Varriistâllâm tarkoittaa inarinsaamelaisten vuotuismuuttoa kesä- ja talvipaikkojen välillä. Annikki varrii hapuillen kohti aikuisuutta. Ei hän täysin koditon ole, silti kodin kaipuu nousee esiin vahvasti. Toistuvat pelot vaikeuttavat hänen elämäänsä. Läheisten ihmisten tukiverkko on tärkeä. Opettaja Hakosalonkin vaikutus Annikin elämässä jatkuu yli kansakoulu ajan.

Kun nuori Annikki liikkuu luonnossa, niin veneen ja veden vuoropuhelu, puron solina ja monet muut äänet muuttuvat hänen päässään musiikiksi.
Neta Kiviniemi

Neta Kiviniemi

Neta, alunperin Aune Annikki, syntyi Inarin kalastajasaamelaiseen perheeseen. Hän oli seitsemästä lapsesta toiseksi vanhin.

Aikuisena Netan asuinpaikat vaihtuivat puolison Pertin työn mukaan. Hän osallistui jokaisella paikkakunnalla naisjärjestöjen toimintaan, harrasti kansalaisopistoissa käsitöitä, lausuntaa, ja lauloi kuoroissa.
Neta pysähtyi viimein Leppävirralle. Lähti politiikkaan, valittiin kultturilautakuntaan, jossa toimi puheenjohtajana. Neta jäi leskeksi ennen kuin ehti täyttää 50 v. Silloin hän jättäytyi politiikasta. Tilalle tulivat kansalaisopiston harrastukset. Neta on käynyt kirjoituskursseilla eri puolilla Suomea.

Vuonna 2004 Maaseudun Sivistysliitto julkaisi antologian: "Edessä uudet ulapat", ja vuonna 2009 "Punainen hame", joissa on myös Netan elämänkaarikirjoituksia.

Vuonna 2016 Neta julkaisi ensimmäisen omaelämänkerrallisen kirjansa Varrimassa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite