Vapaa mieli

Vapaa mieli

Uskonnon- ja mielipiteenvapaus mielenterveyden järkkyessä

Mari Stenlund (toim.) , Asiantuntijaosuuskunta Mielekäs (Ed.)

Elämäntaito & käytännön oppaat

Pehmeäkantinen

168 sivua

ISBN-13: 9789528005605

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 06.11.2018

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
10,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Milloin ihmisen mieli on vapaa? Mikä mielen vapautta rajoittaa? Mitä uskonnon- ja mielipiteenvapaus tarkoittaa tilanteissa, joissa ihminen päätyy psykiatriseen hoitoon poikkeuksellisten uskomustensa ja kokemustensa vuoksi? Miten ihmiseen lyöty hullun leima vaikuttaa siihen, miten hänen elämää ja uskoa koskeviin pohdintoihinsa suhtaudutaan?

"Vapaa mieli: uskonnon- ja mielipiteenvapaus mielenterveyden järkkyessä" kokoaa ja tiivistää sosiaalieetikko Mari Stenlundin tutkimustyötä. Kirja on toteutunut Stenlundin ja mielenterveyden kokemusasiantuntijoiden yhteistyönä. Stenlundin artikkeleiden kanssa vuorottelevat kokemusasiantuntijoiden kirjoitukset, joissa kirjoittajat kuvaavat omia näkemyksiään ja kokemuksiaan uskonnon- ja mielipiteenvapaudesta.

"Kun haluamme ymmärtää uskonnon- ja mielipiteenvapautta, on käännyttävä marginaalin puoleen. On kohdattava ihmisyyden koko kirjo, jotta voimme käsittää, mikä ihmisoikeuksissa on kaikkein keskeisintä." (Mari Stenlund)
Mari Stenlund (toim.)

Mari Stenlund (toim.)

Mari Stenlund on sosiaalieetikko, teologian tohtori ja sosionomi(-diakoni) AMK, jonka erityisalaa ovat mielenterveyden, uskonnon ja ihmisoikeuksien välisiin suhteisiin liittyvät kysymykset. Hänen vuonna 2014 valmistunut väitöskirjansa "Freedom of delusion: Interdisciplinary views concerning freedom of belief and opinion meet the individual with psychosis" palkittiin Helsingin yliopiston väitöskirjapalkinnolla. Stenlund on julkaissut useita tieteellisiä artikkeleita niin kansainvälisesti kuin Suomessakin. Viime vuosina hän on tehnyt tutkimusyhteistyötä mielenterveyden kokemusasiantuntijoiden kanssa.

Asiantuntijaosuuskunta Mielekäs

Asiantuntijaosuuskunta Mielekäs (Ed.)

Asiantuntijaosuuskunta Mielekäs on osuuskunta, jossa kehitetään asiantuntijatyötä mielekkääseen ja mielenterveyttä edistävään suuntaan. Osuuskunnassa etsitään ja kehitetään asiantuntijatehtäviä, joissa voi toimia myös osa-aikaisesti oman elämäntilanteen mukaan. Osuuskunnassa arvostetaan mielenterveyden kokemusasiantuntijuutta akateemisen asiantuntemuksen rinnalla ja uskotaan siihen, että näiden kahden asiantuntemuksen yhdistäminen voi olla hedelmällistä ja auttaa kehittämään yhteiskunnan tarpeisiin vastaavia palveluja. Osuuskunnan kotipaikka on Mikkeli, mutta toimintaa on maanlaajuisesti.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite