Vanhoja historiallisia romaaneja

Vanhoja historiallisia romaaneja

Paavo Nissinen Pohjan-Piltti Härkmanin pojat

Gustaf Mellin, Yrjö-Sakari Yrjö-Koskinen, Aura Betty Elfving

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

420 sivua

ISBN-13: 9789527469330

Kustantaja: Kustantamo Helmivyö

Julkaistu: 05.06.2023

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
19,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Historiallinen romaani on ollut Suomessakin suosittu lajityyppi 1800-luvun puolivälistä saakka, aina Topeliuksesta ja Juhani Ahosta alkaen, mutta varhaisempiakin esimerkkejä löytyy. Tähän kirjaa on koottu kolme vanhaa historiallista romaania, joista kaksi on suomalaisten kirjailijoiden kirjoittamia ja yksi on suomalaissyntyisen kirjailijan Suomeen sijoittuva teos.

Gustaf Mellinin Paavo Nissinen sijoittuu Suomen sotaan 1808-1809, Yrjö-Sakari Yrjö-Koskisen Pohjan-Piltti pakanuuden viimeisiin aikoihin 1200-luvulle ja Auran eli Betty Elfvingin Härkmanin pojat isonvihan aikaan. Kirja on hyvä kooste varhaisinta historiallista romaaniamme, ja mukana on myös Juri Nummelinin lyhyt johdanto aiheeseen.
Gustaf Mellin

Gustaf Mellin

Gustaf Henrik Melin (1806-1875), syntyi Suomessa, mutta eli elämänsä Ruotsissa. Hän oli Ruotsissa suosittu kirjailija, mutta suomeksi häneltä on julkaistu vain kaksi teosta. Paavo Nissistä ei ole ollut painettuna saatavilla sataan vuoteen.

Yrjö-Sakari Yrjö-Koskinen

Yrjö-Sakari Yrjö-Koskinen

Sivistyssukuun kuulunut Yrjö-Sakari Yrjö-Koskinen (1830-1903) oli poliitikko, historioitsija, lehtimies ja yleinen kulttuurivaikuttaja. Hän oli myös kirjailija ja Pohjan-Piltti hänen tunnetuin teoksensa, joka on ensimmäisiä suomenkielisiä historiallisia romaaneja.

Aura Betty Elfving

Aura Betty Elfving

Aura oli oikealta nimeltään Betty Elfving (1837-1923). Hän oli ensimmäisiä naispuolisia historiallisia kirjailijoitamme, joka kuvasi taisteluja vähemmän kuin monet aikalaisensa ja keskittyi myös naishenkilöiden kuvailuun. Härkmanin poikia ei ole ollut painettuna saatavilla sataan vuoteen.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite