Valtion miehet
Suosittu

Valtion miehet

Kalevi Mäkinen

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

492 sivua

ISBN-13: 9789524986311

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 23.03.2012

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
34,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Pienen Suomen kohtalona on ollut elää suurvallan kupeessa historian kuohuvissa, ajoittain verisissä pyörteissä. Myrskyt ja tyvenet ovat vuorotelleet keskinäisissä suhteissa.

Pientä ihmistä suuremmat ja mahtavammat kohtalon voimat olivat liikkeellä. Lyhyen ajan sisällä Jussi Mäkinen oli toistamiseen lähdössä ase kourassa naapuriaan vastaan. Elämän tragediassa, jolta puuttui saduille tyypillinen onnellinen loppu, saattoi olla alkamassa viimeinen näytös. Arpa oli heitetty.
Kalevi Mäkinen

Kalevi Mäkinen

Kalevi Mäkinen syntyi Ikaalisissa vuonna 1945, missä hän kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1965 Ikaalisten lukiosta ja aloitti samana vuonna opinnot Turun yliopistossa pääaineena fysiikka, sivuaineina matematiikka ja kemia. Filosofian kandidaatiksi valmistuttuaan Mäkinen opiskeli ja teki tutkimustyötä Wihurin fysiikantutkimuslaitoksella metallien elektronimikroskopiaan erikoistuneessa tutkimusryhmässä sekä ohjasi assistenttina opiskelijoiden harjoitustöitä cum laudeosastolla. Mäkinen valmistui filosofian lisensiaatiksi vuonna 1978.

Kalevi Mäkinen on vuodesta 1982 lähtien työskennellyt matemaattisten aineiden opettajana Pernon lukiossa Turussa ja vuodesta 1989 lähtien laajan matematiikan ja fysiikan opettajana rankinglistoilla Suomen kolmen parhaan lukion joukkoon sijoittuvassa Etelä-Tapiolan lukiossa Espoossa, mistä jäi eläkkeelle vuonna 2008.

Kalevi Mäkisen ensimmäinen teos ”Valtion miehet” (492 s.) on julkaistu vuonna 2012. Sen jatkosodan aikaiset tapahtumat perustuvat Johannes Mäkisen kirjallisiin muistiinpanoihin Mäkisen itsensä ja muiden Ikaalisten miesten värikkäistä ja usein vaarallisistakin kokemuksista rintamalla ja kotilomamatkoilla.

Kalevi Mäkisen toimittama kuvakirja ”Eulaaliasta Helenaan” on kohdistettu ainoastaan Kampin suvun jäsenille.

Kolmas Kalevi Mäkisen teos on fysiikkaan liittyvä tietokirja ”Avaruus-aika”, jossa kirjoittajan kehittämän ajan mallin pohjalta johdetaan yleisen suhteellisuusteorian kaavat ehkä yksinkertaisemmin kuin koskaan. Paljon muutakin on johdettu mahdollisimman helppotajuisesti unohtamatta vakiintuneiden käsitysten esittelyä.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite