Valta ja kunnia

Valta ja kunnia

Erään diktaattorin kiirastuli

Markku Pietikäinen

Romaanit & novellit

ePUB

528,2 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528034698

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 19.06.2023

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
12,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Valtansa huipulla oleva diktaattori alkaa pelätä turvallisuutensa puolesta saatuaan huolestuttavia tietoja agenteiltaan. Hän ryhtyy kehittelemään pakosuunnitelmaa siltä varalta, että tilanne äityisi kestämättömäksi. Suunnitelma saa uuden suunnan, kun hän tapaa sattumalta intialaisen gurun ja kuulee tältä syrjäseudulla sijaitsevasta autioituneesta luostarista. Hän näkee mahdollisuuden käyttää nöyrää vanhusta hyväkseen ja lyöttäytyy tämän ystäväksi.

Diktaattorin pelkäämät uhkakuvat konkretisoituvat, ja hän pakenee luostariin. Siellä hän pääsee käsiksi gurun maailmanlaajuiseen oppilasverkostoon ja saa idean hyödyntää sitä valtapyrkimystensä välikappaleena.

Kaikki näyttääkin sujuvan loistavasti, kunnes menneisyyden haamut nousevat ahdistelemaan diktaattoria.
Markku Pietikäinen

Markku Pietikäinen

Olen entinen VTT:n tutkija, ja siinä työssä puolet tuotoksista oli kirjoitettua tekstiä. Olin pitkään miettinyt, onnistuisiko kunnollisen fiktion tuottaminen. Vuonna 2008 sainkin sitten aikaan nuorisoromaanin, jonka Tammi kustansi. Tein jatkoksi pari muutakin, kunnes siirryin aikuisten puolelle. Myllylahti julkaisi jännityskertomuksiani, joita jotkut suureksi hämmästyksekseni kutsuivat dekkareiksi.

Kirjoitan vain silloin, kun siltä tuntuu. Keväällä 2022 maailmalta kuului sellaisia kaikuja, että oli taas pakko ruveta kehittelemään tarinan juurta. Monen mutkan kautta päädyin kirjoittamaan eräästä diktaattorista ja hänen kiirastulestaan. Joku lukija saattaa olla huomaavinaan päähenkilössä jotain tuttua, mutta se jääköön hänen omaksi mielipiteekseen. Itse haluaisin, että tämän ristiriitaisen persoonan nähtäisiin edustavan kaikkia maailman tyranneja. Juonessa on tärkeä osuus myös oudolla pandemialla, jonka kanssa viruksilla ei ole mitään tekemistä.

Valta ja kunnia on kymmenes romaanini. Jos satut lukemaan tämän, tutustu myös muihin kirjoihini.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite