Valon halkeamia

Valon halkeamia

Tuija Kuha

Klassikot & runot

Pehmeäkantinen

52 sivua

ISBN-13: 9789524983426

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 14.06.2010

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
17,16 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tuija Kuhan toinen runokokoelma etsiytyy kohtiin, joissa arjen kiviset perustukset säröilevät. Halkeamista virtaavat unet, aavistukset, tarinat, vedet niin kirkkaat että toiset maailmat kuultavat läpi. Vedet joista ammentaa lohtua, toivoa, voimaa rohkeaan elämään. Vaikka tukahduttajat ovat liikkeellä, vaikka varjojen takaa on meidän varastettava valontäydet astiat.
Tuija Kuha

Tuija Kuha

Syntynyt Ähtärissä 10.9.1968 ja käynyt siellä koulunsa. Yliopisto-opinnot veivät Helsinkiin, jossa suoritti FK tutkinnon aineyhdistelmänään yleinen kielitiede ja kulttuuriantropologia. Taide kuitenkin voitti tieteen ja perheen perustaminen uraputken. Asuu nykyisin Espoossa viiden lapsen ja kahden kissan laumassa.

Esikoisrunokokoelma Sielunmyötäinen nahka ilmestyi vuonna 2007 (FinnEpos).

Website: www.tuijakuha.bodkirjailija.fi

Säröistä valoa ja näkökulmia elämään

Viiskunta

elokuuta 2010

Valon halkeamia on nimeltään Ähtäristä kotoisin olevan runoilija Tuija Kuhan vastikään ilmestynyt, toinen runokirja. Sen runoissa hän löytää iloa ja valoa sieltä, missä arjen perustukset säröilevät. Oven niihin avaavat unet, sadut ja aavistukset. (...) "Teemanani ovat valon halkeamat. Sadut, unet ja aavistukset murtavat sellaisia rakoja arjen peruskallioon, joista voi virrata ilo, valoa ja uusia näkökulmia," kirjailija sanoo. (...)
Joitakin valonhalkeamia esille tuomalla Tuija Kuha haluaa saada lukijansa miettimään sellaisia omasta elämästäänkin. Halkeama voi olla positiivinen asia myös silloin, kun se tekee särön tädellisyyteen pyrkivään elämään.

Valon halkeamia

LIMERIKKI

maaliskuuta 2011

Tuija Kuha kirjoittaa yöllä. Pimeä ja valo asettuvat vastakkain hänen runoissaan. Yö ei kuitenkaan merkitse pahaa eikä pelottavaa. Yössä on kirkkautta, valonhalkeamia, unia ja kuun ystävällistä kajastusta.
Teksti on merkityksellistä ja metaforat ovat paljon puhuvia. Tuija Kuhan runous on aitoa taiteen kieltä. Parhaimmillaan se kuvaa tunnetason visioita.
Ensimmäiset sivut luettuaan jo havaitsee, että luonto on voimakkaasti läsnä näissä runoissa. Puut, tuuli, metsä ja meri ovat sanoja, jotka toistuvat usein. Vanhat elementit maa, ilma, vesi ja tuli ovat selkeästi osa runojen sisältöä. Nykyihminenkään tuskin välttää näiden elementtien olemassaoloa omassa itsessään. (...)
Luontorunous on nykyisin väkisinkin tullut kantaa ottavaksi ja osallistuvaksi, ikään kuin poliittisen runouden sijalle. Tuija Kuhan runous ei ole taistelurunoutta, mutta kantaaottavia sävyjä siitä voi löytää.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite