Valhe kaatuu

Valhe kaatuu

Fatwoja ja jeremiadeja eripuraisesta Euroopasta

Jukka Hankamäki

Yhteiskunta & politiikka

Kovakantinen

700 sivua

ISBN-13: 9789524986014

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 30.01.2012

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
62,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
KIRJOITUKSIA EUROOPAN UNIONIN
JA POLIITTISEN JÄRJEN VARARIKOSTA

Erimielisyys on lisääntynyt Euroopassa globalisaation, tuloerojen kasvun ja siirtolaisuuden vuoksi. Euroalue ja EU ovat romahtamassa valtioiden velkaantumiseen. Liittovaltiopolitiikan kautta erilaisia kansakuntia pakotetaan samalle viivalle. Monikulttuurisuuden harmoniset haaveet johtavat yksiulotteiseen kulttuuriin, kun elämäntapojen erot koetetaan kieltää ristiriitojen tukahduttamiseksi.

Filosofian tohtori Jukka Hankamäki arvioi ja arvostelee yhdentyneen Euroopan kuolinkouristuksia. Hän kritisoi politiikkaa, jolla kansallisvaltiot yritetään kiistää ja kansallista itsemääräämisoikeutta heikennetään. Tunnetun filosofin ja kokeneen politiikantutkijan mielestä olisi parempi kohdata ihmisryhmien väliset etukiistat valtioiden rajoilla kuin päästää niitä leviämään keskelle kansalaisyhteiskuntia. Näin voitaisiin vahvistaa aitoa omakulttuurisuutta.

”Valhe kaatuu” on jatkoa teoksille ”Sensuurin Suomi” (2009) ja ”Kansanvallan varkaat” (2010). Menetelmänään tekijällä on viranomaisvallan valheita läpivalaiseva filosofia ja sovinnaisuuden kahleita murtava psykologia, jonka valossa ”toteemi on euro ja tabuja rikkoo sananvapaus”. Tämä kirjoittajansa parhaita iskuja ja hirtehisiä analyyseja sisältävä teos lienee myös Suomen paksuin poliittisen ivahuumorin kokoelma.
Jukka Hankamäki

Jukka Hankamäki

FT, VTT Jukka Hankamäki on toiminut tutkijana ja opettajana useissa yliopistoissa ja korkeakouluissa. Hän on kirjoittanut toistakymmentä itsenäistä teosta filosofian alalta ja julkaissut artikkeleita tieteellisissä aikakauslehdissä.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite