Värit pintaa syvemmältä

Värit pintaa syvemmältä

Martti Huttunen

Luonnontieteet & ympäristö

ePUB

29,7 MB

DRM: Ei kopiosuojausta

ISBN-13: 9789522862297

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 03.04.2017

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
14,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Martti Huttusen Värit pintaa syvemmältä on uskomattoman moniulotteinen tietopaketti värien maailmaan. Värejä ja niiden havaitsemista pohditaan kirjassa kaikista mieleen juolahtavista - ja muistakin - näkökulmista. Huttunen tarjoaa jokapäiväiseen havainnointiin ja tieteelliseen tutkimukseen tukeutuvaa tietoa sujuvasanaisesti ja ymmärrettävästi. Innostavaa kirjaa voi suositella
yksinkerkertaisesti kaikille, joita värit jollain tavalla kiinnostavat
- JM, ARK, Arkkitehti-lehti 6-2005

Kirjan värinäön aivokeskeinen selitysmalli pohjaa parhaaseen tietämykseen ja tutkimukseen ja antaa myös värialan asiantuntijoille miettimisen aihetta.
- Göte Nyman, professori, Helsingin yliopisto

Tämä kirja on merkittävä teos alallaan ja se tuli todelliseen tarpeeseen. Kirja pakottaa jokaisen väriasiantuntijana itseään pitävän henkilön päivittämään omat värikäsityksensä. Varsinkin opettajien olisi syytä omaksua kirjan anti, etteivät he menetä omaa uskottavuuttaan.
- Antti Hassi,
muotoilun ja kuvaamataidon näkökulman hyvin tunteva professori, Taideteollinen korkeakoulu
(Aalto yliopisto)

Kolmas täydennetty laitos
Martti Huttunen

Martti Huttunen

Graphic Designer
Author

Professional background:
Lecturer of Design Graduates from 1970-93
of Taik (now Aalto University)
Head of the Graphic Department of Taik 1973-93
Chairman of the Board of Directors of the
Finnish Color Association 2010
Trainer of Free Graphic Communications
and Colour education

Website: http://topcolor.fi/engl.html

Website: http://topcolor.fi/KIRJA.html

Värit pintaa syvemmältä

Värit ja Pinta

lokakuuta 2005

– Kirjan värinäön suhteellisuutta valottava ns. aivokeskeinen selitysmalli pohjaa parhaaseen tietämykseen ja tutkimukseen, sanoo Helsingin yliopiston väriasiantuntija, psykologian professori Göte Nyman.
Nyman myös kiittää kirjan tekijää ja kustantajaa rohkeasta kulttuuriteosta, joka antaa värialan ammattilaisille miettimisen aihetta. Nyman toivookin, että teos innostaisi tieteen ja taiteen edustajia asiantuntevaan vuoropuheluun alkaen siitä peruskysymyksestä, mitä väri on.
– Kirja on myös herätys niille fyysikoille, jotka uskovat, että värihavainto seuraa suoraan valon aallonpituudesta. Nähtäväksi jää, minkälaisia uudelleenarviointeja ja käytännön sovelluksia tämä kirja aikanaan tuottaa väriammattilaisten keskuudessa, Nyman pohtii.
Myös suomalaista koulumaailmaa muotoilun ja kuvaamataidon näkökulmasta hyvin tunteva professori Antti Hassi toivoo teoksen saavan paljon lukijoita.
– Tämä on merkittävä teos alallaan, ja se tuli todelliseen tarpeeseen, Hassi kiteyttää.
– Kirja pakottaa jokaisen väriasiantuntijana itseään pitävän henkilön tarkistamaan ja päivittämään omat värikäsityksensä.
– Varsinkin opettajien olisi syytä lukea kirja heti ja omaksua sen anti, etteivät he menetä omaa uskottavuuttaan. – Viittaan tässä erityisesti yliopistoihin ja korkeakouluihin.


Kirja-arvostelu

ARK

kesäkuuta 2005

Martti Huttusen Värit pintaa syvemmältä on uskomattoman moniulotteinen tietopaketti värien maailmaan. Värejä ja niiden havaitsemista pohditaan kirjassa kaikista mieleen juolahtavista – ja muistakin – näkökulmista. Huttunen tarjoaa jokapäiväiseen havainnointiin ja tieteelliseen tutkimukseen tukeutuvaa tietoa sujuvasanaisesti ja ymmärrettävästi.
Innostavaa kirjaa voi suositella yksinkertaisesti kaikille, joita värit jollain tavalla kiinnostavat.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite