Vaelluksia Sveitsin Alpeilla

Vaelluksia Sveitsin Alpeilla

Via Alpina 1 ja Haute Route

Aku-Petteri Korhonen

Matkailu & maantiede

ePUB

16,4 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528098904

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 30.10.2021

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
16,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tervetuloa taas kerran vuoristovaelluksen maailmaan!

Tällä kertaa seikkaillaan Sveitsin Alpeilla. Kirja kattaa matkakertomukset kahdelta pidemmältä vuoristovaellukselta eli Sveitsin Alpit itärajalta länsirajalle kulkevan Via Alpina 1 -reitin ja Chamonix - Zermatt välillä kulkevan Haute Route -reitin.

Via Alpina 1 kulkee lukuisten mielenkiintoisten kylien ja laaksojen läpi ja matkalla pistäydytään myös Interlakenissa.

Sananmukaisesti korkeatasoisen Haute Routen lopussa päädytään yöpymään vuoristomajalle Matterhornin rinteelle 3260 metrin korkeuteen ja seuraamaan vuorta valloittamaan lähteviä kiipeilijöitä.

Nämä tarinat kattavat yhteensä noin kuukauden ajan vaellusta vuoristossa. Sveitsin Alpit tulevat siten varsin hyvin kolutuiksi.

Matkaaja kertoo humoristisen myönteiseen sävyyn matkalla eteen tulevista tilanteista, muistelee vanhoja kokemuksia ja ihmettelee näkemiään asioita ja elämänmenoa laajemminkin. Tällaisilla omatoimimatkoilla, joilla ylitetään joka päivä vuori, uusia tilanteita ja ihmeteltävää todellakin riittää. Kirjassa on etappien pituuksia, majapaikkoja ja muita käytännön seikkoja koskevien tietojen lisäksi paljon valokuvia matkan varrella nähdyistä mahtavista maisemista. Alpeille vaeltamaan suuntaavan tai matkailusta siellä muuten vain kiinnostuneen kannattaa siis tutustua ennen lähtöä tähän kirjaan.

Kirjan lähtökohtana on kuvata, millaisia tällaiset vaellukset ovat suomalaisen matkaajan näkökulmasta. Kirjassa kerrotaan, miten kuka tahansa peruskuntoinen vaellusta vähän harrastanut voi tällaisia vuoristovaelluksia tehdä, kunhan ottaa selvää käytännön asioista ja siitä, mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä. Kirjasta saa vastauksia näihin kysymyksiin.

Kirja antaa siis hyvän kuvan siitä, millaista omatoiminen vaeltaminen Alpeilla käytännössä on. Huippuhommaahan se on!

Kyseessä on kirjoittajan yhdeksäs matkakertomus vuoristovaelluksilta. Ne kattavat vaelluksia ja lomailua Itävallan, Sveitsin, Ranskan, Saksan ja Italian Alpeilla sekä Ranskan Pyreneillä.

Hyvää nojatuolimatkaa!
Aku-Petteri Korhonen

Aku-Petteri Korhonen

Aku-Petteri Korhonen harrastaa kesäisin vuoristovaellusta. Hän on kirjoittanut yhdeksän kirjaa kokemuksistaan Sveitsin, Itävallan, Ranskan, Saksan ja Italian Alpeilla sekä Ranskan Pyreneillä . Hän harrastaa myös valokuvausta.

Lisätietoa kirjoista ja kuvista:
https://akukorhonenphoto.weebly.com/

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite