Kirja kertoo kannuslaisen alokkaan Väinö Korpelan joutumisesta jatkosotaan Rukajärven taistelusuunnalle. Maatalon poikana hänet sijoitetaan hyökkäysvaiheessa hevosmiehenä ensin eläinlääkintäkomppaniaan ja asemasotavaiheen alettua kuormastokomppaniaan. Sen mukana hän joutuu tammikuun 1942 kovissa pakkasissa mukaan päämajan määräämälle maj. Majewskin hurjalle tuhoamisretkelle Mai Gubaan Muurmannin radalle. Taistelutappioita ei täydellisesti onnistuneella tuhoamistehtävässä tullut, mutta 2000 sotilaasta 80 palellutti pahoin itseänsä. 250:stä mukana olleesta hevosesta vain muutama menehtyi tälle n.100 km tiettömälle korpivaellus-matkalle. Sotasairaalareissun jälkeen Väinö palveli JR 10 toisessa komppaniassa partiotehtävissä. Kirjassa kuvataa Raappanan joukkojen sotaa hevosmiehen ja partisotilaan näkökulmasta: Kirjassa yli 200 valokuvaa , karttaa tai muuta dokumenttia Väinön omasta albumista tai muista lähteistä.
Kaupunkineuvos, helsingin eläkkeellä oleva apulaiskaupunginjohtaja Timo Honkala on tätä ennen kirjoittanut neljä kirjaa. Ne ovat käsitelleet nuoruuden tanssimuistoja niin Helsingissä kuin varsinais-Suomessa kosken TL ympäristöpitäjissä ja Turun alueella. Runsaiden valokuvien ohella kirjailija on kerännyt kirjoihin historiatietoa käsiteltävistä tanssipaikoista. Nyt valmistunut kirja jatkaa entistä selvemmin tietokirjan linjaa käsitellen kirjan päähenkilön sota-tietä 14.DIV. sotahistorian mukaisesti. Tähän historiaan liitetään päähenkilön toiminta eri yksiköissä joko hevosmiehenä tai partiotoimintaan osallistuvana sotilaana. Kirjassa runsas kuvitus. Myös ytimekästä jatkosodan faktatietoa.
Timo Honkala kirjoitti kirjan hevosmiehen sotatiestä
Auranmaan Viikkolehti
syyskuuta 2020
Kirjassa käydään seikkaperäisesti läpi Korpelan sotatietä ja koko jatkosotaa sekä sitä, mitä se rivisotilaan silmin nähtynä näytti. Puhuttelevia ovat myös kirjan sisältämät 200 valokuvaa. Kirjan suurin anti lienee siinä, että valottaa jatkosotaa nimenomaan hevosmiehen silmin. Yleisesti tunnettuahan on, että ilman suomenhevosten korvaamatonta panosta Suomen armeijan sotiminen ei olisi onnistunut. Huolto oli luonnollisesti hevosten varassa, mutta myös monet muut kuljetukset.
Timo Honkala kirjoitti kirjan hevosmiehen sotatiestä
Auranmaan Viikkolehtisyyskuuta 2020
Kirjassa käydään seikkaperäisesti läpi Korpelan sotatietä ja koko jatkosotaa sekä sitä, mitä se rivisotilaan silmin nähtynä näytti. Puhuttelevia ovat myös kirjan sisältämät 200 valokuvaa.
Kirjan suurin anti lienee siinä, että valottaa jatkosotaa nimenomaan hevosmiehen silmin. Yleisesti tunnettuahan on, että ilman suomenhevosten korvaamatonta panosta Suomen armeijan sotiminen ei olisi onnistunut. Huolto oli luonnollisesti hevosten varassa, mutta myös monet muut kuljetukset.