Unohda Wales, lähde Kymrinmaahan!

Unohda Wales, lähde Kymrinmaahan!

(2. päivitetty painos)

Jani Koskinen

Matkailu & maantiede

Pehmeäkantinen

150 sivua

ISBN-13: 9789528068976

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 07.12.2023

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
21,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kymrinmaa, Cymru eli Wales on suomalaisille melko tuntematon Euroopan kolkka ja vielä harvempi on tutustunut sen omaan kieleen ja kulttuuriin. Tämä kirja pyrkii paikkaamaan aukkoa. Se sisältää kolme osiota, joista ensimmäinen tarjoaa yleistietopaketin Kymrinmaasta ja kymriläisestä kulttuurista. Toinen osio sisältää erityisesti matkailijan tarpeita ajatellen kirjoitetun johdatuksen kelttiläisiin kieliin kuuluvaan kymrin kieleen. Kolmannessa osiossa esitellään yksittäisten paikkakuntien nähtävyyksiä ja palveluita. Teosta ja sen osioita voi siis lähestyä niin tieto- kuin oppikirjanakin, mutta ennen kaikkea matkaoppaana.

Kirjan kantavana ajatuksena on edistää kulttuurisesti kestävää matkailua. Matkailija voi omilla kulutusvalinnoillaan vaikuttaa paikalliskielen ja -kulttuurin elinvoimaisuuteen joko vahvistavasti tai heikentävästi. Kultakin paikkakunnalta suositellaan tiettyjä palveluntarjoajia juuri tästä näkökulmasta. Ekologinen kestävyys puolestaan huomioidaan kirjassa esittelemällä paikkakuntien väliset kulkuyhteydet julkista liikennettä käyttävää matkailijaa ajatellen. Toiseen painokseen on tehty päivityksiä ja lisäyksiä varsinkin palvelusuositusosioon, mutta myös muihin osioihin.
Jani Koskinen

Jani Koskinen

Jani Koskinen on valmistunut Helsingin yliopistosta maisteriksi pääaineenaan suomalais-ugrilainen kielentutkimus. Sivuaineopintoja hänellä on useista muista kieliaineista. Häntä kiinnostavat kielten väliset valtasuhteet ja kielipolitiikka sekä erityisesti vähemmistö- ja alkuperäiskielten yhteiskunnallisen aseman vahvistaminen - niin poliittisen päätöksenteon kuin kielitietoisten kulutusvalintojenkin kautta.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite