Unohda Bretagne, lähde Breizhiin!

Unohda Bretagne, lähde Breizhiin!

Jani Koskinen

Matkailu & maantiede

Pehmeäkantinen

126 sivua

ISBN-13: 9789528062349

Kustantaja: BoD - Books on Demand

Julkaistu: 04.04.2022

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
18,60 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Breizh (brezhonegiksi) eli Bretagne (ranskaksi) kuuluu Ranskan valtioon, mutta kulttuurisessa mielessä sitä voidaan pitää omana maanaan. Alueella puhutaan kelttiläistä brezhonegin eli bretonin kieltä, jota keskusjohtoinen Ranska on onnistunut sortavalla kielipolitiikallaan huomattavasti heikentämään, muttei onneksi hävittämään kokonaan.

Tässä kirjassa luodaan lyhyt katsaus brezhonegin kielen historiaan ja nykyiseen yhteiskunnalliseen asemaan. Ääntäminen käydään läpi pääpiirteittäin ja sanastoa sekä kielioppia esitellään maistiaisten verran tehden vertailuja myös sukulaiskieli kymriin. Kielen itseopiskelun tueksi on koottu lista verkkolinkkejä. Kirjan keskeisimpiin osioihin kuuluu paikkakuntakohtainen listaus palveluntarjoajista, jotka edistävät brezhonegin käyttöä ainakin jollain tavalla omassa liiketoiminnassaan ja joita kulttuurisesti vastuullisen matkailijan kannattaa siksi suosia. Matkailijakin voi omilla kieli- ja kulutusvalinnoillaan vaikuttaa kielen elinvoimaisuuteen.
Jani Koskinen

Jani Koskinen

Jani Koskinen on valmistunut Helsingin yliopistosta maisteriksi pääaineenaan suomalais-ugrilainen kielentutkimus. Sivuaineopintoja hänellä on useista muista kieliaineista. Häntä kiinnostavat kielten väliset valtasuhteet ja kielipolitiikka sekä erityisesti vähemmistö- ja alkuperäiskielten yhteiskunnallisen aseman vahvistaminen - niin poliittisen päätöksenteon kuin kielitietoisten kulutusvalintojenkin kautta.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite