Ulkokehällä

Ulkokehällä

Antti Hynninen

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Kovakantinen

256 sivua

ISBN-13: 9789523187443

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 26.02.2016

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
22,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Hylätty poika kulkeutuu Keski-Suomesta Viipuriin ja evakkotaipaleen päätteeksi Tampereelle. Hän varttuu ankeissa oloissa alkoholistin avioeroperheessä, siihen ainoaksi adoptoituna aviottomana lapsena. Biologisesta suvustaan hän saa tietää hämmästyttävin kääntein vasta vuosikymmenten mittaan.

Diplomaatinura johtaa alivaltiosihteeriksi saakka. Aiheiden kirjo ja käsittelytapa kirjassa poikkeavat
tavanomaisesta. Paljon painoa on laitettu Lähi-idälle sekä uskontodiplomatialle.

Kerrontaa ryydittää ironia, itseenkin kohdistuva.
Antti Hynninen

Antti Hynninen

Ulkokehällä

Nykypäivä - lehti

kesäkuuta 2016

Ulkokehällä avaa oven elämästä, josta poikkeuksellisen nuivista lähtökohdista huolimatta muodostui menestys.
(...) Kuten diplomaattielämänsä muissakin kohdissa, kirjoittaja kuvaa elämää ministeriön palveluksessa monipuolisesti. Siihen liittyy kuvauksia - nimellä tai nimettä - työtovereista ja heidän sopivuudestaan tai sopimattomuudestaan työtehtäviinsä. Juorukirja tämä ei ole, mutta kyllä kuvaukset omista ja muiden rikkeistä sääntöjä vastaan, eräiden kollegoiden suhteesta rehellisyyteen, työntekoon tai alkoholiin tuovat kirjaan runsaasti väriä.
(...) Sekä kokemukset sekä kokemukset Israelista että Suomen edustamisesta Vatikaanissa ovat saaneet kirjoittajan paneutumaan sekä juutalaisuuteen että katoliseen oppiin ja sen toteuttajiin. Joillekin lukijoille nämä luvut saattavat olla kirjan antoisimpia. Kirjan viimeinen luku on kristinuskoa kritisoivaa. Se saattaa kiukuttaa uskovaista mutta on ateistin vilpitöntä pohdintaa.

Ulkokehältä huipulle

Keskisuomalainen

heinäkuuta 2016

Ulkoministeriön virkaurala alivaltiosihteeriksi edennyt valtiotieteen kandidaatti Antti Hynninen on valinnut muistelmateoksensa nimeksi Ulkokehällä. Kirjan nimi osoittaa kuitenkin miehen turhaa vaatimattomuutta.

Saarijärvellä vuonna 1940 avioliiton ulkopuolella syntynyt poika oli tosin lapsena ja nuorukaisena uloimmista uloimmalla kehällä. Adoptiolapsi kulkeutui Keski-Suomesta Viipurin kautta Tampereelle. Poika varttui ankeissa oloissa alkoholistin avioeroperheessä. Lahjakas poika pääsi kuitenkin oppikouluun ja sitä tietä irti onnettomista olosuhteista. (...) Tästä kaikesta ja paljosta muusta Hynninen kirjoittaa rehellisesti salaamatta ainakin jonkinasteista katkeruuttaan. Tyyli on paikoin kyyninen ja tekstiä ryydittää ironia.

Ulkokehältä lähteneen miehen ura on kunnioitusta herättävä: mm. Hallinnollisen osastopäällikkö, suurlähettiläs Egyptissä ja Sudanissa, pysyvä edustaja Genevessä, kauppapoliittinen alivaltiosihteeri, suurlähettiläs Pariisissa, suurlähettiläs Bernissä sekä samalla Vatikaanissa ja Liechtensteinissa. (...) Tästä kaikesta Hynninen kertoo värikkäästi ja ruotii häkellyttävän suorasanaisesti suomalaisia vaikuttajia. Diplomaatti Hynninen osoittaa olevansa muistelmakirjailijana kaikkea muuta kuin diplomaattinen.

(...) Teoksesta rakentuu monipuolinen kuvaus lahjakkaan suomalaisen elämästä, kokemuksista, ajatuksista ja myös näkemysten muuttumisesta. Lopputus on kirja, jota lukiessa ei mielellään jätä sivuja väliin.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite