Tyttö tunturista

Tyttö tunturista

Marja-Leena Turunen

Romaanit & novellit

Kovakantinen

220 sivua

ISBN-13: 9789528030737

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 29.01.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
20,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Jokin vaisto veti Inga-Maria, tunturin rinteessä olevalle, vanhalle saamelaisten uhripaikalle. Vanhat uskomukset seidoista ja tarinoista, tuntuivat alkamaan elämään hänen päässään. Ei hän niihin kuitenkaan tosissaan uskonut.

Mutta eräs kesäyö ja yllättävä kohtaaminen autiotuvalla muuttaa kaiken. Entiseen ei ole paluuta ja tulevaisuus pelottaa. Tapahtuiko kaikki oikeasti vai näkikö hän unta.

Tämä tarina kertoo naisesta, joka isänsä kanssa pyörittää porotilan arkea. Hänen äitinsä kuoli tytön ollessa viisivuotias. Lapin ankara luonto, varsinkin talvella asettaa yllin kyllin haasteita elämiseen. Matkamuistojen valmistaminen ja juuri perustettu osuuskunta tarjoaa mukavasti töitä, melkein koko kyläyhteisölle.

Osuuskunnan synnyn myötä paljastuu erään suvun tarina. Alkaen 1890-luvun lopulla kullankaivuulla rikastuneesta kantaisästä, edesmenneeseen kyläkauppiaaseen, Almaan. Lopulta suku tulee hyvinkin lähelle Inga-Marin omaakin elämää.
Marja-Leena Turunen

Marja-Leena Turunen

Olen syntynyt Lapissa, vuonna 1947. Sen takia on selvää, että Lappi ja lappilaiset tuntuvat omalta heimolta.

Tämä tarina on fiktiota, mutta voisi olla tottakin.

Olen kirjoitellut runoja ja muita tarinoita aikaisemminkin, jopa julkaissutkin. Tämä on ensimmäinen pitkä romaanini.

Koko aikuisikäni olen asunut Etelä-Suomessa. Mutta kesäisin veri vetää pohjoiseen mökille, pienen järven rannalle.

Seitojen sumplima suhde

Lapin Kansa

joulukuuta 2020

Lappilaistaustaisen ja runokirjalla debytoineen Marja-Leena Turusen (s.1947) esikoisromaanissa on aineksia vaikka mihin. Saamelaismytologiasta ammentava tarina ei kuitenkaan kasva täyteen mittaansa kerrontatekniikan ja rytmityksen ongelmien takia. (...)
Inga-Marin kehityskertomus peruskoulutuksen saaneesta lapintytöstä osuuskunnan primus motoriksi ansaitsee sinänsä kiitoksen. (...)
Konditionaalista huolimatta Turusen romaaniesikoinen tarjoaa viihdyttävän lukuelämyksen Lapin lumoukseen antautuneille ja muillekin elämäkerrallisista tarinoista viehättyneille.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite