Työ ja tunteet

Työ ja tunteet

Maria Huhta

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

252 sivua

ISBN-13: 9789523305687

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 26.05.2016

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
24,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Dokumenttiromaani Työ ja tunteet on realistinen, vahva ja pohdiskeleva kuvaus, näyteikkuna työpaikalle, yksityisyrittäjään ja työntekijöihin. Se on myös kuvaus rakkaudesta ja vihasta, syntymästä ja kuolemasta, äitiyden onnesta ja tasa-arvon puutteesta. Taustalla on yrityksen kasvu ja tuho pienessä maaseutukylässä Tampereen lähellä, jossa lukija saa tutustua ympäristöön ja ihmisiin. Tehtaalla painokankaat kulkevat, värit ja kuviot vaihtuvat, muoti muuttuu. Vuodet kuluvat dynaamisina, tekniikka kehittyy, menneisyys peilautuu nykypäivään neuvotteluineen, lakkoineen ja irtisanomisineen.

”Oikeudenkäyntipäivän aamuna Marja ei enää tunne jännitystä, hänen mielensä on oudon turtunut, mutta silti helpottunut. Aikaisin aamulla hän lähtee ajamaan rauhallisesti tuttua tietä pitkin. Punainen Saab tulee taakse ja ajaa hermostuttavan lähellä. Välistä näyttää siltä, että se aikoo ohittaa, mutta palaa kuitenkin takaisin omalle kaistalleen. Jyrkän mutkan kohdalla se näyttää yrittävän uudelleen ja Marja hidastaa siirtyen aivan tien oikeaan reunaan. Hän päästää ohitseen Saabin ja pari muutakin autoa. Jonkin ajan kuluttua hän huomaa kuitenkin Saabin taas edessään; se hidastelee ja pakottaa hänet menemään ohi. Hän huomaa auton sisällä istujat, johtaja Kivinilkka istuu pelkääjän paikalla pää hiukan hartioiden väliin vedettynä ja kasvot liikahtamatta eteenpäin suunnattuina. Ajamassa on Esa, joka tervehtii kättään heilauttamalla. Marja ei huomaa vastata, hän miettii, onko tämä hermosotaa. Mutta kova johtaja itse on kuitenkin vaivautunut lähtemään maaseudun käräjille.”
Maria Huhta

Maria Huhta

Kirjoittaja on insinööri ja filosofian maisteri, joka teollisuudessa toimittuaan on kirjoittanut eri lehtiin ja nettiin sekä julkaissut kaksi tietokirjaa ja kolme dokumenttiromaania. Hän on asunut Satakunnassa ja Hämeessä sekä viettänyt kesäisin aikaa Pohjois-Norjassa Jäämeren rannalla. Pitkä avioliitto, neljä lasta ja kahdeksan lapsenlasta antavat hänelle inhimillistä näkökulmaa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite