Tilinteon päivä ja muita kertomuksia

Tilinteon päivä ja muita kertomuksia

Zacharias Topelius

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

248 sivua

ISBN-13: 9789525710380

Kustantaja: Faros

Julkaistu: 06.02.2019

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
30,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Zacharias Topelius on suomalaisen kirjallisuuden perustanlaskijoita. Tämä kokoelma sisältää Topeliuksen aiemmin suomentamattomia novelleja, jotka kuvaavat elävästi 1800-luvun alun ihmiskohtaloita. Lukija tapaa nuorallatanssijan Turun tuomiokirkon varjossa, rinkelitytön Helsingin katujen vilinässä ja tietäjän tyttären kaukana Lapissa. Teoksen päättää dramaattinen kertomus Tilinteon päivä, joka huipentuu höyrylaivamatkalla Suomenlahden aalloilla. Topeliuksen mukaansa tempaavat tarinat avaavat uuden näkökulman sekä kirjailijan uraan että siihen Suomeen, jonka keskellä ne syntyivät.

Kokoelma sisältää novellit Ennenkuulumaton tapaus, Herminan tunnustukset, Kihlakunnantuomari, Nuorallatanssija, Pääsiäismunat, Rinkelityttö, Tietäjän tytär ja Tilinteon päivä.

Toinen, pehmeäkantinen painos.
Zacharias Topelius

Zacharias Topelius

Zacharias Topelius (1818-1898) oli monipuolinen kirjailija ja toimittaja, runoilija ja prosaisti. Topelius on vaikuttanut merkittävästi suomalaiseen kulttuuriin: hän on muovannut historiakäsitystämme Suomen herttuattaren (Hertiginnan af Finland, 1850) ja Välskärin kertomusten (Fältskärns berättelser, 1851) kaltaisilla romaaneilla, ja hänen runonsa ovat kaikuneet sellaisissa lauluissa kuin "Kesäpäivä Kangasalla" ja "Varpunen jouluaamuna". Topelius sanoitti virsiä ja julkaisi satuja, löytyypä hänen tuotannostaan myös tulevaisuusfantasioita, kuten jatkokertomus Simeon Levin matka Suomeen (Simeon Levis resa i Finland, 1860). Topeliuksen vaikutus yltää sukupolvien yli. Vuonna 1875 julkaistua Maamme kirjaa (Boken om vårt land) käytettiin koulujen lukukirjana vuosikymmenien ajan.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite