Tilanneanalyysi 1
Uutuus

Tilanneanalyysi 1

SWOT, Aivoriihi, PESTL, PRIMO-F, SMART, KISS & COST

Jukka Oja-Kaukola

Talous & johtaminen

Rengaskirja

40 sivua

ISBN-13: 9789526530413

Kustantaja: Analyysio

Julkaistu: 16.11.2023

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
18,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
*** ANTY-SARJA JA TILANNEANALYYSI 1 ***

Analyysit Työelämään (ANTY) on työelämään suunnattu julkaisusarja, jossa käydään läpi hyväksi havaittuja menetelmiä ongelmien ratkaisuun analyyttisesti. Työelämä tapahtuu enimmäkseen ongelmien ja päätösten välissä. Tähän väliin ANTY-sarjan Tilanneanalyysi 1 antaa työkalut jakaa kohdattavat haasteet hallittaviin osiin.

Tilanneanalyysi 1:ssä on yhteen integroituna 38 sivua, 7 analyysiä ja 12 kuviota. Näiden tarkoitus on parantaa lukijan analysointikykyä. Järjestelmällisen tilanneanalyysin etu - ongelmanratkaisussa ja päätöksenteossa - on päästä äkkiä alkuun ja nopeasti loppuun sekä saada ratkaisut selkeästi ja perustellusti esiin.

*** SWOT JA AVUSTAVAT ANALYYSIT ***

Tilanneanalyysi 1:n runkona toimii SWOT-analyysi (TOWS/FODA), jossa analysoitavan sisäiset vahvuudet ja heikkoudet sekä ulkoiset mahdollisuudet ja uhat pyritään sovittamaan optimaalisesti yhteen. Swottauksen kohde voi olla yritys tai muu yhteisö tai näiden yksikkö tai toiminto, tuote tai palvelu, henkilö(stö) - tai jopa kokonainen valtio. Arkipäiväisimmillään SWOT-analyysin kohde on yrityksen johto, hallinto, markkinointi, laskentatoimi (rahoitus), tuotanto tai tuotekehitys.

SWOT:in tukena tilanneanalyysissä esitellään mm. luovuutta ehostava vanha tuttu aivoriihi (ideointi ja arviointi), ympäristöanalyysi PESTL (politiikka, talous, yhteiskunta, teknologia ja laillisuus), sisäanalyysi PRIMO-F (ihmiset, resurssit, innovaatio, markkinointi, toiminnot ja rahoitus) ja päätösten laatukriteeristö SMART (tarkoin määrätty, mitattavissa ja saavutettavissa oleva, asiaankuuluva ja aikarajoitettu).

*** TILANNEANALYYSI 2 - YNNÄ MUUTA ***

Tilanneanalyysin itsenäinen ykkösosa on ANTY-sarjan ensimmäinen julkaisu - myöhemmin julkaistava kakkososa on niin ikään täysin itsenäinen. Tilanneanalyysi 1 ja 2 täydentävät mutteivät ole edellytä toisiaan.

ANTY-sarjan tunnusmerkkejä ovat avainasioiden korostettu määrittely ja yhtenäiset kuviot läpi julkaisun. Julkaisusarja on pokkarikokoa (12 x 19 cm) ja saatavissa vihkona ja rengaskirjana. Vihko on halvempi ja matkustaa ohuena paremmin, mutta kierreselkä on käytössä kätevämpi.

Anty-sarjan kotisivu on www.anty.fi
Jukka Oja-Kaukola

Jukka Oja-Kaukola

Kirjoittaja Jukka Oja-Kaukola on KTM eli kauppatieteiden maisteri eli ekonomi. Hän opetti aikanaan 10+ vuotta Vaasan yliopistossa laskentatoimen ja menetelmätieteiden laitoksella. Opiskelijat valitsivat hänet kertaalleen yliopiston Vuoden Luennoijaksi. Instagramista kirjoittajan löytää nimellä @Graduneuvoja.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite