Tie Tampereelle 1918  Tampereen runot Kevät 1918

Tie Tampereelle 1918 Tampereen runot Kevät 1918

Viljo Kajava, Tapio Kalliomäki, Heikki Ylikangas

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Kovakantinen

200 sivua

ISBN-13: 9789528001058

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 24.05.2018

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
32,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Teos toimii tieteen ja taiteen rajapinnat yhdistävänä kokonaisuutena.

Kirja sisältää Heikki Ylikankaan vuonna 1993 julkaiseman Tie Tampereelle -teoksen tekstiä tiivistettynä ja Tampereen valtaustaistelujen tapahtumat kronologiseen järjestykseen sijoitettuina.

Tampereella syntyneen ja sisällisodan kauhut itse lapsena kokeneen Viljo Kajavan vuonna 1966 julkaistun Tampereen runot -teoksen, osan Kevät 1918 runot syventävät lukijalle sen tuskan, jonka vuoden 1918 sisällissota Suomessa ja Tampreella kansalaisille aiheutti.

Kartat havainnollistavat lukijalle tilanteita Tampereen valtaustaistelun etenemisestä keväällä 1918 ja kuinka Tampereen saartorengas päivä päivältä tiivistyy, ennen kuin valkoinen lippu 6.4. nousee Pyynikin näkötornin huipulle.

Valokuvat täydentävät omalta osaltaan kerrontaa.
Viljo Kajava

Viljo Kajava

Syntyperäisenä tamperelaisena Viljo Kajava purki sisällissodan aikaiset lapsuutensa kauhukokemukset runoteokseen Tampereen runot, joka julkaistiin vuonna 1966. Kajavan on kerrottu olevan suomalaisen vapaarytmisen runon uudistaja. Viljo Kajavalle myönnettiin kunniatohtorin arvo vuonna 1975.

Tapio Kalliomäki

Tapio Kalliomäki

Tapio Kalliomäki on tehnyt lähes 48-vuotisen työuransa valtiotyönantajan palveluksessa tielaitoksessa ja Destia Oy:ssä. Jäänyt eläkkeelle Destia Oy:n viestinnästä.

Päätyönä kummassakin valtion laitoksessa oli lähes 35 vuoden aikana tuottaa/toteuttaa dokumenttielokuvia Suomen tieverkon kehittymisestä. Toteutettuna on 27 dokumenttielokuvaa,12 opetuselokuvaa ammattikorkeakouluille ja kolme opetuselokuvaa puolustusvoimille.

Syntyperäisenä tamperelaisena Tapio Kalliomäki on toteuttanut dokumenttielokuvan Heikki Ylikankaan Tie Tampereelle -teoksen pohjalta. Elokuva sisältää myös Viljo Kajavan Kevät 1918 runoja lausuttuina ja kuvitettuina sekä aikalaisten muisteluja äänitallenteilta. Elokuvan kesto on 125 minuuttia.

Elokuvan ensi-ilta on Tampereella 6.4.2018, silloin tulee kuluneeksi tasan 100 vuotta sisällissodan päättymisestä Tampereella.

Heikki Ylikangas

Heikki Ylikangas

Emeritusprofessori Heikki Ylikangas on tunnettu Suomen historian tutkija ja tuottoisa tietokirjailija. Hän julkaisi Tie Tampereelle -teoksensa vuonna 1993. Teos palkittiin Tieto Finlandialla vuonna 1994.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite