Tekemisen taito

Tekemisen taito

Alussa on teko I

Jaana Venkula

Elämäntaito & käytännön oppaat

Kovakantinen

168 sivua

ISBN-13: 9789524989152

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 28.11.2011

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
29,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Alussa on teko
ahdistuksesta vapautumisessa sekä minuuden ja maailman muodostumisessa

TEKEMISEN TAITO

Nykyihminen saa arjessaan yhä enemmän hyötyä erilaisista teknisistä välineistä. Mutta jääkö ihmisessä jotain merkittävää kehittymättä, kun hänestä tulee pelkkä napinpainaja? Pitäisikö ahdistuksen vatvomisen sijaan tehdä yksinkertainen teko, joka vahvistaa osaamisen kokemusta? Jaana Venkula antaa tässä teoksessaan vastuksia näihin kysymyksiin tarkastellen arkisen tekemisen monipuolista yhteyttä mielen ja minuuden muodostumiseen. Alussa on teko -periaatteen avulla menneiden murehtija tulee itsensä innokkaaksi uudistajaksi ja muiden syyttelijä tapahtumiin vaikuttavaksi toimijaksi. Näkemystä tekojen merkityksestä mielen toiminnalle vahvistaa myös 2000 -luvun alusta voimistunut aivojen plastisuuden tutkimus.

Teos Tekemisen taito on tervetullut johdattaja tekemisen filosofiaan aikana, jolloin tekemisen arvo on havaittu mm. neurotieteiden piirissä ja äsken halveksittujen käden taitojen esittely on muotia mediassakin. Kirjasta onkin hyötyä itsensä ja työyhteisön kehittäjille, opettajilla, hoitoalan työntekijöille ja kaikille niille, jotka kokevat psykologisoivan vatvomisen hedelmättömäksi.  

Jaana Venkula, sos.psykologi, tietokirjailija, tutki tekemisen yhteyttä luovan työn etenemiseen jo 1980-luvun alussa. Hän totesi monien opiskelijoiden ja tutkijoiden ahdistuksen lievittyvän heidän keskittyessään käytännön tekoihin ”inspiraation” (nyk. flow) odottelun sijasta. Jaana Venkula on saanut mm. Valtion tiedonjulkistamis-, Vuoden Kellokkuus- ja Vuoden Puhujan palkinnot.

Lyhty ry, teoksen uusintapainoksen julkaisija, on kehitysvammatyötä tekevä järjestö ja Jaana Venkulan pitkäaikainen yhteistyökumppani, joka pyrkii noudattamaan alussa on teko -periaatetta niin arjessa kuin juhlassakin.

Sarjan Alussa on teko -teokset:
1. Tekemisen taito
2. Kysymisen taito
3. Epävarmuudesta ja varmuudesta
4. Taiteen välttämättömyydestä
5. Fair Play jalkapallon sieluna ja käytäntönä.
Jaana Venkula

Jaana Venkula

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite