Teddy vai punkkari

Teddy vai punkkari

eli nuoruustango 1980

Juhani Olutkoski

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

260 sivua

ISBN-13: 9789524983808

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 06.05.2010

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
19,14 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Sukella hetkeksi 1970/80 taitteeseen, kun nykyisten keski-ikäisten murrosikä oli pahimmillaan, tytöt kauneimmillaan ja Tampereen kadut vaarallisimmillaan.

Teddy vai punkkari? Valitse puolesi ja lähde kartsalle – mutta varo törmäämästä vastapuoleen.


Kirjoittaja Juhani Olutkoski vietti ko. kauden huippuvuodet 1978-81 yläasteella: ”Kaikenlaista tuli nähtyä ja kuultua.”


Kirjassa myös kolmisenkymmentä nostalgista kuvaa ajan hengessä.
Juhani Olutkoski

Juhani Olutkoski

Kirjoittaja Juhani Olutkoski on pyörinyt kolmisenkymmentä vuotta suomalaisissa huuhaapiireissä: ”Kaikenlaista on tullut nähtyä ja kuultua.”

Website: http://juhaniolutkoski.jimdo.com/

Teddy vai punkkari oli iso kysymys

Aamulehti

kesäkuuta 2010

"Tosi roku palelluttaa ennemmin korvansa kuin kiskoo kireän tupsupipan silmille.", kirjoittaa Juhani Olutkoski tuoreessa Tampereelle sijoittuvassa kirjassaan Teddy vai punkkari eli nuoruustango 1980. Heh, jotkut asiat eivät muutu koskaan, katsokaa vaikka nykyistä katukuvaa talvipakkasella.
Kirjailija kirjottaa salanimellä. Sen takana on vuonna 1965 syntynyt nokialainen, joka vietti vuodet 1978-1981 yläasteella, jossa "kaikenlaista tuli nähtyä ja kuultua".
Näistä aineksista Olutkoski on nivonut 260-sivuisen romaanin ja ajankuvaa, joka on ajoin hämmästyttävän tarkkaa. Kirjassa seikkailevan teddy-porukan toilailuja ja pähkäilyjä muistaa jokainen joskus kokeneensa Tampereella noihin aikoihin. (...)
Erityisen kiinnostavaa luettavaa kirja onkin juuti tuon ajan tamperelaisnuorille, oli sitten silloin teddy tai punkkari. Oikeiden esikuvien nimillä romaanihahmoja ei ole rasitettu, mutta jokainen tuon ajan nuori tunnistaa kirjasta teddyn ja punkkarin arkkityypit sieltä omalta yläasteeltaan.

Aikamoinen aikamatka

Apu-lehti

elokuuta 2010

1970- ja 1980-lukujen taite oli Suomessa varsinaista vastakkainasettelun aikaa, ainakin nuorisojoukkojen parissa. Oli oltava joko teddy tai punkkari, ja omaa leiriä puolusteltiin jopa verissä päin.
Oman leirin mukaiset vaatteet etsittiin lähinnä käytettyjen vaatteiden liikkeistä, koska varsinaisia nuorisovaateliikkeitä ei juuri ollut. Mustia hiihtohousuja ja spittareita haalittiin mistä saatiin, ja kesällä fiftarimimmeillä piti olla kellohame. Nuoret punkkarit tuunasivat nahkatakkejaan maalilla ja niiteillä, hakaneulojakin taisi kulua aika lailla. Tukkaan saatiin väriä vaikka rikkinäisestä tussikynästä, ja irokeesi pysyi pystyssä sokerivedellä. Tyyli viimeisteltiin molemmissa leireissä Flanaganista tilatuilla t-paidoilla ja muulla rihkamalla.
Juhani Olutkoski (s. 1965) vietti teddyjen ja punkkareiden kulta-ajan yläasteella. Nyt hän on julkaissut muistoihinsa nojaavan, fiktiivisen Teddy vai punkkari - eli nuoruustango 1980 -kirjan omakustanteena. Mukana myös aikakauden kuvamateriaalia.

Nuoruustango 1980

Suosikki

lokakuuta 2010

Kirja kertoo maailmasta, jossa vanhempasi elivät nuoruuttaan. 1970- ja 1980-luvun taitteessa punkkarit ja 50-lukua ihailevat teddyt kävivät kaduilla veristä valtataistelua. Kirjassa seurataan neljän tamperelaisen fiftarikovanaaman, Peten Repan, Kiljun ja Pultin viimeistä peruskouluvuotta ja kesää yhdessä. Oikeaan tunnelmaan pääset, kun kuuntelet kirjassa "soivat" biisit kirjailijan kotisivulta http://juhaniolutkoski.bodkirjailija.fi

Kirjassa on runsaasti viittauksia Suosikkiin. Tarkkojen reviirien maailmasta ja vahvasta ystävyydestä kertovan kirjan uskoisi kiinnostavan päähenkilöidensä kautta erityisesti poikia. Tai isälle isänpäivälahjaksi.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite