TANKKI SATA VUOTTA SITTEN

TANKKI SATA VUOTTA SITTEN

Tankin kehitys ensimmäisen maailmansodan ratkaisutaisteluiden välineeksi

Asko Itkonen

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Kovakantinen

164 sivua

ISBN-13: 9789528007630

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 28.05.2019

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
55,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tämä kirja on tutkimustyö sata vuotiaan tankin kehityksen alusta hieman yli sata vuotta sitten. Tankin kehitys kuvataan aina ensimmäisen maailmansodan päättymiseen asti. Tutkimus pyrkii esittämään kuinka tankki ei synny yhtäkkiä täysin uutena taisteluvälineenä. Tankin synty on johdonmukainen kehitysketju ensimmäisistä konekiväärillä aseistetuista polttomoottorisista pyöräajoneuvoista panssaroituun konekivääreillä ja tykillä varustettuun tela-alustaiseen taisteluvälineeseen.

Tankki kehitettiin Ranskassa ja Iso-Britanniassa ensimmäisen maailmansodan konekiväärien, tykistön ja piikkilankaesteiden taisteluhautoihin pysäyttämän taistelun uudelleen liikkeelle saamiseksi. Tankissa yhdistettiin polttomoottorilla liikkuvien kuorma-autojen ja telatraktoreiden parhaat ominaisuudet aseistetun panssarilla suojatun rakenteen sisälle. Erilaisia kolmi- ja nelipyöräisiä ajoneuvoja oli käytetty aivan 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alussa lähinnä konekiväärien itseliikkuvina alustoina. Tämän ajan panssaroidut pyöräajoneuvot pystyivät liikkumaan vain tiestöllä ja kovalla ajoalustalla. Tela oli ratkaisu aseistetun, suojatun ajoneuvon käyttämiseksi myös maastossa, pehmeillä ja hirvittävän tykistötulen rikkomalla ensimmäisen maailmansodan taistelukentällä.
Asko Itkonen

Asko Itkonen

Asko Itkonen aloitti moottoripyöriin ja panssarivaunuihin liittyvien tietokirjojen kirjoittamisen vuonna 2007. Ennen Isien ja isoisien moottoripyörät 1900-1970 kirjaa hän on julkaissut viisi moottoripyöräaiheista ja kolme panssarivaunuaiheista tietokirjaa. Asko Itkosen kiinnostus moottoripyöräilyyn alkoi 1970-luvun alussa ensimmäisen kevytmoottoripyörän hankinnan yhteydessä. Itkonen on harrastanut moottoripyöräilyä ja siihen liittyvää tiedon hankintaa kohta 50 vuotta. Itkosen 30 vuotta kestänyt työhistoria koostuu panssarivaunujen ja -ajoneuvojen sekä monipyörävetoisten ajoneuvojen kouluttamisesta ja kunnossapidon johtamisesta.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite