Talvisota Ilomantsissa
Suosittu

Talvisota Ilomantsissa

Armas Härkönen

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

20,9 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528093015

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 22.11.2022

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
19,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Talvisota Ilomantsissa

Ilomantsi on ainoa paikkakunta Suomessa, jossa on käyty suuria, divisioonatason taisteluja niin talvi- kuin jatkosodassakin. Sotapäiväkirjoista selviää, kuinka usein esimerkiksi talvisodassa on ollut hiuskarvan varassa tai jopa sattumasta kiinni, että vihollisen eteneminen saatiin pysäytettyä. Näitä täpäriä pelastumisia oli luonnollisesti jokaisella rintamalohkolla etelästä pohjoiseen.

Keneltä Suomen valtiojohto sai tiedon Hitlerin ja Stalin salaisesta etupiirijaosta? Kuinka neuvostojoukkojen hyökkäysaikeet ja lopulta niiden koko paljastuivat itärajalla Ilomantsin pitäjän kohdalla? Ilomantsin paikallispäälliköt aloittivat rajakylien evakuoinnin jo ennen virallista käskyä omalla vastuullaan. Kuinka evakuointi sujui? Miten Putkelan Heikki Turpeinen pakeni vangitsijoiltaan? Paljonko neuvostoarmeijan kaatuneita nukkuu ikiuntaan ilomantsilaisessa korpimaisemassa? Missä kapteeni Kozlov tapasi matkansa pään Taivallammen taistelun jälkeen? Mitä kaikkea autonkuljettaja Kervisen karkumatkalla oikein tapahtui? Molotovin coctaililla tuhottiin vihollisen panssarikalustoa, mutta mitä tarjoili Molotov leipäkoristaan? Millaisia olivat todellisuudessa talvisodan paukkupakkaset?

Talvisota Ilomantsissa - kirja antaa vastauksia! Se kertoo evakkojen kokemuksista ja talvisodan tapahtumista haastattelujen, päivittäisten sotapäiväkirjojen merkintöjen ja erikoisartikkeleiden avulla. Kirja kertoo taisteluista, taistelijoista ja heidän päälliköistään Ilomantsia halkovan valtaväylän - Koitajoen rannoilla. Sodassa useat menettivät henkensä ja vielä useammat terveytensä. Ilomantsin alueesta kolmannes jouduttiin luovuttamaan itäiselle naapurille. Mutta maan itsenäisyys säilyi!
Armas Härkönen

Armas Härkönen

Armas Härkönen

Syntynyt 1955 Ilomantsissa.
Lapsuudenkoti Ilomantsin Naarvassa, nykyinen asuinpaikka Mekrijärvi.
Perhe: vaimo Leila o.s. Maksimainen. Lapset ensimmäisestä avioliitosta Veli-Pekka ja Satu, kahdeksan lapsenlasta.
Työurallaan muun muassa myymäläapulainen kauppa-autossa, metsuri ja taksiyrittäjä.
Pakinoitsija Asko Oksa Ilomantsin paikallislehti Pogostan Sanomissa vuodesta 1985 lähtien. Vapaa toimittaja vuodesta 1992 lähtien. Artikkeleita ja kuvia ovat julkaisseet muun muassa sanomalehti Karjalainen, Karjalan Maa, Viikko Pohjois-Karjala, Pogostan Sanomat, Lieksan Lehti, Maaseudun tulevaisuus, Metsälehti, Sana -lehti, Aamun Koitto, Invalidityö, Rajamme Vartijat -lehti, Metsäliiton Viesti ja konealan erikoislehdet.
Reserviläislehti Karjalan pojat -lehden päätoimittaja vuosina 2010 -2014. Valtakunnallinen vuoden piirilehti vuonna 2011.
Kirjat: Miehiä Jumalan kämmenellä, Karas-Sana Oy, 1996.
Koitere ja kylät 2020, toimittaja ja yksi kirjoittajista. Teos sijoittui Kotiseutuliiton Vuoden kotiseututeos -kisassa vuonna 2021 kolmen finalistin joukkoon.
Legendojen matkassa 2021, omakustanne.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite