Talvipuutarha

Talvipuutarha

Kertomus epäsovinnaisesta

Rax Rinnekangas

Romaanit & novellit

ePUB

493,5 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789527380468

Kustantaja: Lurra Editions

Julkaistu: 19.06.2023

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
14,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Talvipuutarha on kertomus ihmismielen kahlitsemattomista tarpeista ja niiden aktivoimista prosesseista: Neljätoistavuotias Iris-tyttö esittää koulun pihalla romanttisen pyynnön koulun uudelle miesopettajalle. Opettaja reagoi odottamattomaan pyyntöön yhtä odottamattomasti, ja siitä käynnistyy tapahtumien sarja, joka muuttaa heidän molempien elämät perusteellisesti. Vuosia myöhemmin Iris lähestyy opettajaansa kirjeitse - pyrkien anteeksipyyntöön ja sovintoon. Mutta antaako kirjeenvaihto osapuolille ymmärryksen kauan sitten tapahtuneeseen, joka oli sekä unta että painajaista? Entä sovinnon? Huimaava, todenperäinen kertomus on kuvaus nöyrtymisestä, johon meidän on kasvettava, jotta vastaukset itse aiheutetuille traumoille löytyvät ja ovi voi avautua odotettuun.
Rax Rinnekangas

Rax Rinnekangas

Rax Rinnekangas on kirjailija, elokuva­ohjaaja. Hänen viimeisimpiä teoksiaan ovat Narkomania - Kirjailija - Media - Nobel (2022), kuvaus valheista, joilla kansainvälinen media teki Nobel-palkitusta kirjailijasta Peter Handkesta yhden kirjallisuudenhistorian vihatuimmista hahmoista 90-luvulla käytyjen Jugo­slavian hajoamissotien seurauksena; Baabel - kirjojen juurella (2022) - matka kirjojen maailmoihin ja maailmoihin kirjojen juurella; EGO - minä ja Patti Smith ja te kaikki muut (2021), tutkielma maailmankuulun muusikon kirjallisuudesta ja ihmisyyden dynamosta nimeltä ego; Isadora ja Albert - vuosisadan kohtaaminen -romaani (2020), kuvaus erakoituneesta miehestä voimakkaan naisen vaikutuspiirissä La Riojan viinialueella Espanjassa; Mestarin viimeinen toivomus (2019), kuvaus Dostojevskin tuhatsivuisen Karamazovin veljekset -romaanin lukemisesta kolmeen kertaan Valamon luostarissa. Rinnekangas on ohjannut kahdeksan Arthouse-elokuvaa ja vajaat 20 dokumenttia. Kuuden pitkän elokuvan kokoelma Two North(s) & A Little Part of Anywhere ilmestyi Quartet Recordsin (Espanja) kansainvälisenä levityksenä 2018. Maailmanmaineen saavuttanut Five Master Houses of the World -elokuvien kokoelma sisältää dokumentit Konstantin Melnikovin (Venäjä), Alvar Aallon (Suomi), Luis Barragánin (Meksiko), Le Corbusierin (Ranska) ja Tadao Andon (Japani) suunnittelemista mestaritaloista. Valokuvaajana Rinnekangas julkaisi kuvateoksia mm. holokaustista ja piti 60 yksityisnäyttelyä eri maissa (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Madrid, 2003). Kaunokirjallisia teoksia on julkaistu mm. Ranskassa, Saksassa ja Espanjassa. Hänen työnsä ovat saaneet palkintoja - mm. valtion valokuvataidepalkinto, valtion kirjallisuuspalkinto, Varsinais-Suomen taidepalkinto, Jury Prize and Audience Prize, Ethnofest, Berliini, Honoured Prize of Jury of FIFA, Montreal, Alex North Prize, Espanja, Film Festival Carnival Award, Singapore, Ingenuity Award Socially Relevant Film Festival, New York.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite