Takatoosan Topi

Takatoosan Topi

Toivo Peltonen Ilmavoimissa, Immolasta monien vaiheiden kautta Luonetjärvelle

Kauko Peltonen

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

41,0 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789523187986

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 16.02.2016

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
11,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirja kertoo Toivo Peltosen elämästä Suomen Ilmavoimissa ajasta ennen Talvisotaa vuoteen 1953. Hän istui koko sotilasuransa ajan lentokoneiden ' takatoosassa' eli koneen takaosassa olevassa konekivääriampujan tilassa. Talvisodan kylmä kyyti tapahtui syöksypommittaja Fokker C.X:ssä. Jatkosodassa toiminta takatoosassa oli lähinnä tähystystä Topolev SB-2 koneesta takaviistoon ja yhteydenpitoa sähkötyksellä maa-asemaan. Jatkosodan toiminta oli tiedustelua ja laivojen sekä sukellusveneiden tuhoamista Suomenlahdella. Sodan lopulla Toivo joutui upseerikurssin jälkeen hetkeksi pois lentotoiminnasta. Komennus Vienan Karjalaan oli kuitenkin mielenkiintoinen, saihan lentäjä tutustua korpisotaan.

Kirjassa on 180 valokuvaa ja 30 hienoa piirrosta.
Kauko Peltonen

Kauko Peltonen

Autenttista ilmasotahistoriaa

Tekniikan Maailma

joulukuuta 2016

Takatoosan Topi -kirjassa Kauko Peltonen kertoo Suomen merilentoyksiköiden taistelutehtävistä talvi- ja jatkosodassa. (...) Kirja istuttaa lukijansa sotalentojen aitiopaikalle, ahtaisiin pommituskoneisiin - ilman alasammutuksi tulemisen vaaraa! (...) Tämä teos on kaukana toisenlaisten sotamuistelmien sankaritarinoista. Aitouden tekstille antaa koruton ilmaisu: kertojat ovat sotilaita, jotka kirjasivat kokemansa ja näkemänsä niukkoina, ohjesäännön mukaisina "suoritusilmoituksina".
Peltosen kirjan ansiot ovat ennen kaikkea Suomen Ilmavoimien historian ylöskirjaamisessa, laadukkaissa valokuvissa ja taistelutapahtumia kuvaavissa piirroksissa.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite