Taivasten valtakunnan avaimet

Taivasten valtakunnan avaimet

Avaintenvallan oppi ja historia

Juuso Mäkinen

Yhteiskunta & politiikka

ePUB

969,0 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528040279

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 16.05.2022

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
19,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Mitä on rippi? Mitä on parannus? Mikä on ripin ja parannuksen suhde? Mikä on ripin ja kasteen suhde? Miten rippi liittyy taivasten valtakunnan avaimiin, jotka Kristus on antanut kirkolleen? Mitä tämä avaintenvalta pitää sisällään? Kuka käyttää avaimia, jokainen uskova, pappi vai hengellinen karismaatikko? Kuka antaa synnit anteeksi? Voiko kaikki synnit saada anteeksi? Minkä edellytysten täyttyessä synninpäästö voidaan julistaa? Mitä on kirkkokuri ja miten sitä tulisi harjoittaa? Voiko ihminen hyvittää syntejään? Voiko hän myötävaikuttaa pelastukseensa? Miten ihminen lopulta kestää pyhän Jumalan edessä viimeisellä tuomiolla ja pelastuu?

Tässä muutamia niistä kysymyksistä, jotka liittyvät taivasten valtakunnan avaimiin. Jeesus Kristus on uskonut kirkolleen taivasten valtakunnan avaimet eli vallan antaa anteeksi ja pidättää syntejä niin, että ne on samalla annettu anteeksi tai pidätetty myös taivaassa, Jumalan edessä. Luterilainen pastori Juuso Mäkinen käsittelee taivasten valtakunnan avainten oppia ja historiaa alkaen Pyhästä Raamatusta ja halki vanhan kirkon, keskiajan, uskonpuhdistuksen ja uuden ajan aina nykypäivän Suomeen asti. Teos antaa suuntaviivoja ripin ja kirkkokurin rakentavaan ymmärtämiseen ja käyttämiseen Kristuksen kirkossa.
Juuso Mäkinen

Juuso Mäkinen

Juuso Mäkinen (s. 1991) on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan pastori. Hän on opiskellut teologiaa, historiaa ja kasvatustieteitä ja työskennellyt aiemmin opettajana.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite