Taivaallista luonnontiedettä

Taivaallista luonnontiedettä

Uskomanton pakinakokoelma kristinuskon ja luonnontieteitten suhteesta ajanlaskun alusta nykyaikaan

Tauno Olavi , Tauno Puolitaival (Ed.)

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Pehmeäkantinen

164 sivua

ISBN-13: 9789524986526

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 29.01.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
9,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirja on pakinakokoelma, jossa kuvataan humoristisella otteella luonnontieteitten soveltamista luomiskertomuksen ja kristinuskon dogmien selittämiseen alkaen antiikin Kreikan Platonin ja Aristoteleen filosofioista. Tätä kehitystä seurataan käsittelemällä Aristoteleen luonnontieteen, 1500-luvulta alkaen kehittyneen modernin tieteen että nykyajan ydinfysiikan soveltamista kristinuskon oppien selittämiseen.
Pakinoissa tarjotaan vaihtoehtona maailman ymmärtämiselle uskontojen kautta evoluutioteorian, fysiikan ja tietokoneitten kehitykseen nojaavia selityksä.
Tauno Olavi

Tauno Olavi

Siviilinimeni on Tauno Olavi Puolitaival. Olen syntynyt v. 1946. Olen kuopiolainen eläkettä nauttiva entinen yläkoulun matematiikan, fysiikan ja kemian lehtori.
Olen harrastelijakirjailija siinä mielessä, että en ole julkaissut yhtään kirjaa "virallisten" kustantamojen kautta. Olen julkaissut ennen tätä viisi kirjaa BoD:n kautta. Kirjojani eivät kustannustoimittajat ole lukeneet tai korjanneet, joten siinä mielessä niissä lienee jonkin verran amatöörin leimaa.
Kirjoitan huvikseni ja pitääkseni vanhenevat aivoni vireessä. Kirjojen tekemiseen liittyvät toimet antavat myös päämääriä ja sitä kautta elämälle tarkoituksen. Niiden lisäksi kirjoitan Savon Sanomiin blogeja, joissa käsittelen uskonnon ja tieteen välisiä jännitteitä. Olen uskonnoton ja yritän puolustaa tieteellistä todellisuuskäsitettä uskonnollisten vastapainoksi.
En ole koskaan mainostanut kirjojani. Ylläpidän omaa internetsivustoa taunoolavi.net, jossa esittelen kirjani ja kerron, mistä niitä voi ostaa. Kirjakaupoista tai kirjastosta niitä ei saa. Niitä myydään sekä paperikirjoina että e-kirjoina.

Tauno Puolitaival

Tauno Puolitaival (Ed.)

Synnyin 1946 köyhän 5-lapsisen perheen esikoisena (½ tuntia aikaisemmin kuin kaksoissisareni). Isäni oli maaninkalainen pienviljelijä, joka muutti asuinpaikkaa puolen tusinan kertaa ensimmäisten kymmenen elinvuoteni aikana. Hän oli ensin pienviljelijä ja sitten rakennustyömies.
Kävin Kuopiossa Klassillisen lyseon ja valmistuin 1966. Opiskelin Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellissä tiedekunnassa huonohkolla menestyksellä. Suoritin FK-tutkinnon matematiikka pääaineena ja antauduin sitten opettajan uralle.
Toimin 30 vuotta yläasteen opettajana, vuodesta 1980 eteenpäin Kuopiossa. Jäin eläkkeelle 2006 syksyllä ja olen käyttänyt aikani ympärivuotiseen kesämökillä oleiluun, lukemiseen ja kirjoittamiseen.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite