Taistellen Karhumäkeen

Taistellen Karhumäkeen

Sissipataljoona 1 jatkosodassa

Ensio Kettunen

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

5,8 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528013792

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 26.08.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
9,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Sissipataljoona yksi perustettiin Kontioniemessä 18. kesäkuuta 1941. Sen kokonaisvahvuus oli 537 miestä perustamisvaiheessa. Sissit siirrettiin autoilla Ilomantsin Piimävaaraan, jossa opeteltiin korpisodan vaatimia sissitaitoja. Seuraavaksi matka jatkui marssien Piimävaarasta Ilomantsin Hattuvaaran itäpuolelle, Longonvaaran ja Niemijärven alueelle. Siellä sissit aloittivat hyökkäyksen Vellivaaraan ja Lehmivaaraan 10.7.1941. Suomalaiset yrittivät kaksi viikkoa vallata puna-armeijan hallinnassa olleita kyliä, siinä kuitenkaan onnistumatta. Sissipataljoona siirrettiin heinäkuun lopussa Ilomantsin Möhkön itäpuolelle Louhivaaraan ja sieltä edelleen Kuolismaan kylään 8. elokuuta 1941. Eteneminen jatkui Kuuttivaaran ja Salmijärven kautta Suojärven vanhalle rajalle, lähelle Neuvostoliiton hallinnassa olevaa Kostamus -nimistä kylää. Lokakuun alussa puna-armeija lähti perääntymään ja sissit etenivät seuraavien kuukausien aikana taistellen Karhumäen kaupunkiin. Karhumäestä sissit siirtyivät Hiisjärven ja Vansjärven alueelle. Helmikuussa Sissipataljoona lakkautettiin ja osa sisseistä siirtyi uuteen Rajajääkäripataljoona viiteen ja loput muihin joukko-osastoihin. Sissipataljoonan tappiot jatkosodassa olivat 240 miestä kaatuneina ja haavoittuneina.
Ensio Kettunen

Ensio Kettunen

Ilomantsilainen Ensio Kettunen on kirjoittanut matematiikan oppikirjoja, sukukirjoja sekä useita Ilomantsin ja sen lähialueiden sotahistoriaa käsitteleviä teoksia. Hänen sotahistoriaa käsittelevissä kirjoissaan kerrotaan jatkosodan aikaisista tapahtumista. Kirjojen lähdeaineistona on ollut pääosin eri yksiköiden sotapäiväkirjat ja sotilaiden omat kertomukset. Kirjoittamisvaiheessa kirjailija on käynyt tutustumassa kirjoissa kerrottuihin taistelupaikkoihin Suomen ja Venäjän alueella. Näillä matkoilla yleiskuva jatkosodan aikaisista tapahtumista on tarkentunut. Kirjoissa mainitut henkilöiden nimet ja tapahtumapaikat on luettavissa sotapäiväkirjoissa. Osa teksteistä on suoria lainauksia lähdeaineistosta.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite