Suuri Virta

Suuri Virta

Matkalla Kiinan kääntöpuolella

Anna-Liisa Huhtala-Fiskars, Jarmo Uusi-Rintakoski

Matkailu & maantiede

Kovakantinen

456 sivua

ISBN-13: 9789529356058

Kustantaja: Pohdinmylly

Julkaistu: 02.07.2015

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
50,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Suuri Virta on perinteinen matkakirja mutta silti erilainen, ainutlaatuinen. Teos kokoaa kirjoittajiensa kokemukset matkustamisesta Kiinassa kolmella vuosikymmenellä.
Minkälaisia ovat Kiinan syrjäseudut? Miten elävät maan kymmenet vähemmistökansat? Mitä Suuresta Virrasta eli Jangtsesta on jäljellä mahtavan ja mahtipontisen Rotkopadon jälkeen?
Entä miten on matkanteko muuttunut Kiinan rikastuessa ja miltä maan rakennemurros näyttää kirjoittajista, jotka ovat kokeneet 1960- ja 1970-lukujen murroksen Suomessa?
Vahvasti kuvitettu teos keskittyy läntiseen Kiinaan, joka vasta viime vuosina on tempautunut maan kiihkeään kehitykseen, mutta joka lähes pysyvästi elää kansainvälisen uutiskynnyksen alapuolella.
Vuosien perspektiivillä kirjoittajat seuraavat rähjäisen tiibetiläiskylän muodonmuutosta kukoistavaksi Shangri-laksi. He tapaavat Lijiangissa naxi-kansan tunnettuja edustajia, jotka ovat olleet luomassa kiinalaista Yunnan-romantiikkaa ja liikkuvat buddhien syntymailla, Qinghain ylängöillä, eversti Mannerheiminkin jalanjäljissä. Myanmarin rajaseudulla he kohtaavat kansansirpaleita, jotka vielä pari sukupolvea sitten olivat ihmismetsästäjiä.
Kaikkialla pyrkii modernisoituva Kiina tekemään tuttavuutta mutta silti maa pysyy vieraana ja kiehtovana.
”On tapana sanoa, että matkakirjallisuus on menettänyt merkityksensä, kun kuka tahansa voi muutamassa tunnissa lentää Chongqingiin tai Shanghaihin. Niin todella voi, mutta perille ei pääse edes vuodessa. Tästä kokemuksesta kirjoitamme.”
Anna-Liisa Huhtala-Fiskars

Anna-Liisa Huhtala-Fiskars

Anna-Liisa Huhtala-Fiskars on Helsingissä asuva päätoimittaja.

Jarmo Uusi-Rintakoski

Jarmo Uusi-Rintakoski

Jarmo Uusi-Rintakoski on Helsingissä asuva toimittaja, YTM.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite