Suuri sinetti
Uutuus

Suuri sinetti

Rajatonta avaruutta ja iloa - Timanttipolkubuddhalaisuuden mahamudranäkemys

Lama Ole Nydahl

Elämäntaito & käytännön oppaat

Kovakantinen

232 sivua

ISBN-13: 9789528071235

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 28.03.2024

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
32,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Lama Ole Nydahlin virkistävä ja moderni selitysteos 3. Karmapan laatimasta, mielen luontoa käsittelevästä klassisesta buddhalaisesta tekstistä avaa nämä opetukset laajalle lukijapiirille. Suuri sinetti kuvaa kehityksen perustan, polun ja päämäärän timanttipolkubuddhalaisuudessa ja tarjoaa oivaltavan näkemyksen niin ehdollisesta maailmasta kuin absoluuttisesta todellisuudestakin.

Suurta sinettiä eli mahamudranäkemystä verrataan piirrokseen vedessä: kaikki istuu täydellisesti hetkeen, ja kuitenkin siinä samassa, kun se ilmaantuu, se myös häviää. Valaistuneet teot toimivat samalla tavoin - tässä ja nyt, vailla odotuksia ja pelkoja, vailla takertumista ja torjumista.

Tähän kirjan kovakantiseen, uudistettuun laitokseen on tehty pieniä muuutoksia suomennokseen ja layoutiin.
 Lama Ole Nydahl

Lama Ole Nydahl

Lama Ole Nydahl (s. 1941) on yksi harvoista länsimaalaisista, joilla on täysi pätevyys toimia tiibetinbuddhalaista karma-kagyü-perinnettä edustavana lamana ja meditaatio-opettajana. Kuusikymmentäluvun lopussa hän ja hänen vaimonsa Hannah saivat häämatkallaan Nepalissa esimakua elävän buddhalaisen välityksen voimasta, ja heistä tuli sittemmin Hänen Pyhyytensä 16. Karmapan, karma-kagyü-koulukunnan hengellisen johtajan, ensimmäiset länsimaalaiset oppilaat. Saatuaan päätökseen kolme vuotta kestäneet buddhalaisen filosofian opiskelunsa ja intensiiviset meditaatioharjoituksensa he alkoivat 16. Karmapan pyynnöstä opettaa buddhalaisuutta lännessä ja perustaa meditaatiokeskuksia, joita on tätä nykyä yli 640 ja jotka toimivat nyt Thaye Dorjen, Hänen Pyhyytensä 17. Karmapan, hengellisessä suojeluksessa. Yli 50 vuotta jatkuneen toimintansa aikana lama Ole Nydahl on perustanut ympäri
maailman yli 640 maallikkobuddhalaista Timanttipolku-keskusta.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite