Suuri sinetti

Suuri sinetti

Rajatonta avaruutta ja iloa - Timanttipolkubuddhalaisuuden mahamudranäkemys

Lama Ole Nydahl

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Pehmeäkantinen

216 sivua

ISBN-13: 9789522866547

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 19.09.2013

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
19,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Lama Ole Nydahlin virkistävä ja moderni selitysteos 3. Karmapan laatimasta, mielen luontoa käsittelevästä klassisesta buddhalaisesta tekstistä avaa nämä opetukset laajalle lukijapiirille. Suuri sinetti kuvaa kehityksen perustan, polun ja päämäärän timanttipolkubuddhalaisuudessa ja tarjoaa oivaltavan näkemyksen niin ehdollisesta maailmasta kuin absoluuttisesta todellisuudestakin.

Suurta sinettiä eli mahamudranäkemystä verrataan piirrokseen vedessä: kaikki istuu täydellisesti hetkeen, ja kuitenkin siinä samassa, kun se ilmaantuu, se myös häviää. Valaistuneet teot toimivat samalla tavoin – tässä ja nyt, vailla odotuksia ja pelkoja, vailla takertumista ja torjumista.
 Lama Ole Nydahl

Lama Ole Nydahl

Lama Ole Nydahl (s. 1941) on yksi niistä hyvin harvoista länsimaalaisista, joilla on täysi pätevyys toimia tiibetinbuddhalaista karma-kagyü-perinnettä edustavana lamana ja meditaatio-opettajana. Kuusikymmentäluvun lopussa Ole ja hänen vaimonsa Hannah menivät häämatkalle Nepaliin, jossa he tapasivat 16. Karmapan, tiibetinbuddhalaisen karma-kagyü-koulukunnan hengellisen johtajan, ja heistä tuli tämän ensimmäiset länsimaalaiset oppilaat. Saatuaan päätökseen kolme vuotta kestäneet buddhalaisen filosofian opiskelunsa ja intensiiviset meditaatioharjoituksensa Ole ja Hannah Nydahl alkoivat 16. Karmapan pyynnöstä opettaa buddhalaisuutta lännessä. Siitä lähtien lama Ole on välittänyt linjan siunausta lähes päivittäin eri kaupungissa matkustaen ja opettaen ympäri maailman. Hänen tietämyksensä syvyys ja dynaamiset opetuksensa inspiroivat tuhansia ihmisiä luennoilla, meditaatiokursseilla ja retriiteillä, ja hän on tähän mennessä perustanut noin kuusi ja puolisataa Timanttipolku-buddhalaista meditaatiokeskusta, jotka toimivat nyt 17. Karmapan Trinley Thaye Dorjen suojeluksessa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite