Suuren Rantatien julma pikkuviha 1741-1743

Suuren Rantatien julma pikkuviha 1741-1743

Eila Suominen

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

3,3 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528008378

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 26.03.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
10,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tuntematonta Suomen historiaa tutuksi.

Kaakkoisen Suomen rannikko tallautui joukkojen jalkoihin, kun Venäjän sotavoimat seurasivat Ruotsin perääntyvää armeijaa, joka antautui Helsingissä 1742.

Talonpoikien tuvat paloivat ja asukkaat pakenivat piilopirtteihinsä Kummikirkon kiville, Mettimajan harjulle, Rekniskorpeen tai paikkoihin, joilla ei ole enää nimeäkään. Hamina sytytettiin tuleen, ja Porvoossa kaikki ikkunat lyötiin säpäleiksi. Omat joukot korjasivat talonpoikien viljaa hevostensa syötäväksi. Kansa pelkäsi vihollisen etujoukkoja, husaareita, kasakoita ja kalmukkeja.

Venäjän armeijan saksalainen lääkäri Lerche, ruotsalainen pappi Tiburtius, tanskalaiset sotilastarkkailijat Hauch ja Diethardt kertovat päiväkirjoissaan kokemuksista Suurella Rantatiellä. Kirkonkirjojen haudattujen luettelot saavat tutkijan hätkähtämään. Hattujen sotaa ja pikkuvihaa on usein pidetty sivuseikkana Suomen historiassa, mutta joillain alueilla se oli kaikkein julmin viha. Pikkuviha ulotetaan tässä kirjassa vuoteen 1741, vaikka se tavallisesti on aloitettu vuodesta 1742.
Eila Suominen

Eila Suominen

Eila Suominen opiskeli sekä yleistä että Suomen ja Skandinavian historiaa Helsingin yliopistossa ja opetti historiaa etupäässä lukiossa 38 vuotta. Hän opiskeli luovaa kirjoittamista ja liittyi Paltan jäseneksi.

Eila Suominen tutustuu aiheeseensa kirjoittamalla aluksi fiktiivisiä tekstejä, jatkaa sitten aihepiirin tutkimista ja luo lopulta tietokirjan. Hän kirjoitti synnyinseutunsa historian, joka julkaistiin osana laajaa Okeroisten kyläkirjaa. Suuresta Rantatiestä ja pikkuvihasta hän teki ensin romaanin, jonka pani talteen pilvipalveluun, ja jatkoi aihepiirin tutkimista. Näin syntyi tietokirja Suuren Rantatien julma pikkuviha 1741-1743 ja nyt 2020 romaani Pikkuvihan sotaorpo.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite