Suomen panssarijoukot 1919-1939

Suomen panssarijoukot 1919-1939

Hyökkäysvaunurykmentti sata vuotta

Asko Itkonen

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

21,4 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528090069

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 19.06.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
19,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirjan eri luvuissa kuvataan Hyökkäysvaunurykmentin historia vuodesta 1919 vuoteen 1939 asti. Oleellisena osana on hyökkäysvaunun rakenne-, taistelu-, ampuma- ja huoltokoulutuksen kehittyminen. Samoin esitellään eri aikoina voimassa olleet valmiustehtävät. Panssarijoukkojen alkuaikojen taistelukoulutuksen perusteet kuvataan panssariaselajin ensimmäisen ohjesäännön - Ohjeita keveiden hyökkäysvaunujen käytössä ja ohjauksessa- avulla.

Kansallisarkiston Renault FT17 tankkia käyttäneiden joukkojen julkiset ja salaiset asiakirjat antavat uuden ja aikaisempaa laajemman pohjan suomalaisen panssarijoukon synnyn ja kehityksen tutkimiseen. Koko Renault ajan salaisen asiakirja-aineiston julkiseksi tulo antaa mahdollisuuden myös tuon ajan panssarijoukkojen sodan ajan valmistelujen ja tehtävien tutkimiselle.

Hyökkäysvaunujoukkojen komentajat ja päälliköt ovat joutuneet taistelemaan oman joukkonsa olemassaolosta ja kehittämisestä lähes koko panssarijoukkojen toiminnan ajan. Kirjassa selviää pian Hyökkäysvaunurykmentin perustamisen jälkeen alkanut ikuisen rauhan uskoon perustunut panssarijoukkojen alasajo. Sodan uhka 1930-luvun puolen välin Euroopassa herätti uudelleen ajatuksen hyökkäysvaunujoukkojen tarpeesta sekä kalustollisesta ja organisatorisesta kehittämisestä. Hyökkäysvaunujen merkitys suojajoukkojen osana heti sodan uhan alussa nähtiin tärkeäksi.

Kauan jatkuneen hyökkäysvaunujoukkojen alasajon seurauksena Suomella ei talvisodan syttyessä ollut juurikaan taistelukelpoista panssarijoukkoa. Talvisodan sotasaalis mahdollisti panssarijoukkojen kehittämisen taistelukelpoiseksi pataljoonaksi. Jatkosodan sotasaaliin turvin panssarijoukko kasvoi lopulta teholtaan ja toiminnaltaan merkittäväksi Panssaridivisioonaksi.
Asko Itkonen

Asko Itkonen

Asko Itkonen aloitti moottoripyöriin ja panssarivaunuihin liittyvien tietokirjojen kirjoittamisen vuonna 2007. Ennen Isien ja isoisien moottoripyörät 1900-1970 kirjaa hän on julkaissut viisi moottoripyöräaiheista ja kolme panssarivaunuaiheista tietokirjaa. Asko Itkosen kiinnostus moottoripyöräilyyn alkoi 1970-luvun alussa ensimmäisen kevytmoottoripyörän hankinnan yhteydessä. Itkonen on harrastanut moottoripyöräilyä ja siihen liittyvää tiedon hankintaa kohta 50 vuotta. Itkosen 30 vuotta kestänyt työhistoria koostuu panssarivaunujen ja -ajoneuvojen sekä monipyörävetoisten ajoneuvojen kouluttamisesta ja kunnossapidon johtamisesta.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite