Suomen lintutieteen synty

Suomen lintutieteen synty

Turun Akatemian aika

Esa Lehikoinen, Risto Lemmetyinen, Timo Vuorisalo, Sari Kivistö

Luonnontieteet & ympäristö

Pehmeäkantinen

418 sivua

ISBN-13: 9789525710939

Kustantaja: Faros

Julkaistu: 27.10.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
39,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Suomen lintutieteen synty avaa näköalan Turun Akatemiassa ennen vuoden 1827 suurta paloa tehtyyn lintututkimukseen. Millaista oli 1600- ja 1700-lukujen tietämys linnuista ja miltä se näyttää nykytiedon valossa? Turun Akatemian lintututkimukset ovat pääosin latinankielisinä ja lähestymistavaltaan vieraina jääneet huonosti tunnetuiksi ja aliarvostetuiksi. Tähän teokseen sisältyvät suomennokset Aurajoen akatemian lintuaiheisista opinnäytteistä ja muista aikalaistutkimuksista. Aihepiirit vaihtelevat ulapan aaltojen myyttisestä jäälinnusta lintuteologiaan, pääskyjen talvehtimisen mysteeristä maamme vanhimman naurulokkiyhdyskunnan tieteellisen tarkkaan kuvaukseen. Teos sisältää myös ensimmäisen Suomen lintujen lajiluettelon. Suomen lintutieteen synty on ainutlaatuinen tietokirja ja välttämätön lähdeteos kaikille Suomen linnuston ja lintutieteen kehityksestä innostuneille.

Toinen korjattu painos (2020) sisältää laajat hakemistot.
Esa Lehikoinen

Esa Lehikoinen

Esa Lehikoinen on Turun yliopiston biologian laitoksen ekologian dosentti ja lehtori emeritus ja tutkii lintujen ominaisuuksien vaihtelua sekä ympäristön saastumisen ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

Risto Lemmetyinen

Risto Lemmetyinen

Risto Lemmetyinen on Turun yliopiston eläintieteen dosentti ja biologian lehtori emeritus. Hän on tutkinut mm. saaristolintujen ekologiaa ja ihmisen toiminnan vaikutusta siihen.

Timo Vuorisalo

Timo Vuorisalo

Timo Vuorisalo on dosentti ja ympäristötieteen lehtori Turun yliopiston biologian laitoksella. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat evoluutioekologia, kaupunkiekologia ja ympäristöhistoria.

Sari Kivistö

Sari Kivistö

Sari Kivisto on yleisen kirjallisuustieteen professori Tampereen yliopistossa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite