Suomen lintutiede 1828-1974

Suomen lintutiede 1828-1974

Esa Lehikoinen, Risto Lemmetyinen, Timo Vuorisalo, Mia Rönkä

Luonnontieteet & ympäristö

Pehmeäkantinen

566 sivua

ISBN-13: 9789525710892

Kustantaja: Faros

Julkaistu: 20.11.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
45,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Lintutiede kehittyi 1800- ja 1900-luvuilla kattamaan yhä uusia näkökulmia lintujen elämään tuorein tutkimusmenetelmin. Samalla se laajeni harvojen eliitin edustajien harrastuksesta runsaan tutkijajoukon kiinnostuksen kohteeksi ja kansalaistieteeksi.

Suomalaiset lintututkijat ovat monelta osin kulkeneet kansainvälisen lintutieteen eturintamassa ja toisinaan sen edellä. Lintutieteen historia on myös näiden rohkeiden, kekseliäiden ja monilahjakkaiden tutkijoiden historiaa. Vaikeuksia uhmaten on lähdetty tutkimusmatkoille, on koluttu Lapin perukat ja maailmanpolitiikan salliessa myös rajantakaiset seudut. Lintuja kartoitettiin sitkeästi jopa toisen maailmansodan rintamilla.

Suomen lintutiede 1828-1974 -teoksessa käsitellään lintuihin kohdistuvaa tutkimusta laajasti eliömaantieteen, ekologian, fysiologian, evoluutiotutkimuksen, käyttäytymistutkimuksen, ympäristötutkimuksen, kirjallisuustieteen ja etymologian näkökulmista. Teemat kattavat niin metsästyksen, lintujen ja munien keruun, tutkimusmatkat ja lintuharrastuksen kuin linnunnimien kehittymisen, lintujen suojelun ja tutkimusetiikan.

Suomen lintutiede 1828-1974 jatkaa ajankohdasta, johon tekijöiden aiempi teos Suomen lintutieteen synty - Turun Akatemian aika (Lehikoinen, Lemmetyinen, Vuorisalo & Kivistö 2009) päättyi.
Esa Lehikoinen

Esa Lehikoinen

Esa Lehikoinen on Turun yliopiston biologian laitoksen ekologian dosentti ja lehtori emeritus ja tutkii lintujen ominaisuuksien vaihtelua sekä ympäristön saastumisen ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

Risto Lemmetyinen

Risto Lemmetyinen

Risto Lemmetyinen on Turun yliopiston eläintieteen dosentti ja biologian lehtori emeritus. Hän on tutkinut mm. saaristolintujen ekologiaa ja ihmisen toiminnan vaikutusta siihen.

Timo Vuorisalo

Timo Vuorisalo

Timo Vuorisalo on dosentti ja ympäristötieteen lehtori Turun yliopiston biologian laitoksella. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat evoluutioekologia, kaupunkiekologia ja ympäristöhistoria.

Mia Rönkä

Mia Rönkä

Mia Rönkä on dosentti, tutkija, tietokirjailija ja tiedetoimittaja. Hän työskentelee Turun yliopiston biodiversiteettiyksikössä ja on perehtynyt etenkin ihmisen ja muun luonnon väliseen suhteeseen.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite