Sodasta ja rakkaudesta
Suosittu

Sodasta ja rakkaudesta

Seppo Suihko

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

11,1 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528039914

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 10.02.2021

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
8,49 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
"Vinhasti räiskyy sodan pauhina. Sen aiheuttavat hirmuiset äänet monien vekottimien syytäessä kuivaa muonaa puolin ja toisin. Olemme hyökkäämässä tien suunnassa, tehtävänä ottaa yhteys lännestä tuleviin. Riitesuo käyttää siekailematta kaikkia mahdollisia keinoja ja mun joukkueeni on Herran oikean käden etusormi." Olli Suihko tyttöystävälleen.

"Minulla on se vika, että niin yhtämittaisesti tuijotan niihin, tosin sangen huomattaviin vaikeuksiin, mitä meidän välillämme on olemassa; tulen usein aivan pessimistiseksi ja olen syvästi sitä mieltä, että kaikki on suurta erehdystä ja että parempi olisi perääntyä ja uskoa ajan parantavan haavat." Leena Kuusi poikaystävälleen.

Suomalaiset joukot ovat etenemässä sodan aallonharjalla kohti unelmoidun Suur-Suomen rajoja. Nuori upseeri ja lotta tapaavat, rakastuvat ja käyvät pitkän kirjeenvaihdon.
Ainutlaatuinen, mukaansatempaava ja intiimi, kirjoittajan vanhempien 700 kirjeen pohjalle rakentuva tositarina seuraa maineikkaan Rajajääkäripataljoona 4:n kärkijoukkueen ja nuorenparin vaiheita. Oman jännitteensä tarinaan tuo aatelissuvun tytön ja karjalaispojan täysin erilainen sukutausta. Saamme olla mukana rankoilla partiomatkoilla, riemuita onnistumisista, surra menetyksiä, rakastua ja pettyä. Lukijan iholle tulee myös polioon sairastumisen kuvaus. Tarinan taustalla Suomi elää historiansa ankaraa murrosvaihetta.
Seppo Suihko

Seppo Suihko

Seppo Suihko on elämää ja ihmistä tutkiskeleva kanslianeuvos. Hän on julkaissut kaksi teosta, isovanhempiensa perheen tarinasta Sitä Kuusta kuuleminen (2015) sekä vanhempiensa kirjeenvaihtoon perustuvan Sodasta ja rakkaudesta (2021).

Rakkaustarina... ja niin paljon muuta

Kenttäpostia

maaliskuuta 2021

Miten paljon voikaan näin pieneen kirjaan mahtua!
Näennäisen kevyin siveltimenvedoin
loihditut lauseet päähenkilöistä, heidän persoonallisuuksistaan, taustoistaan ja elämän taustakankaana toimineista tapahtumista kätkevät sisäänsä yllättävän syvyyden.
Kirja on kahden toisiinsa tutustuvan
nuoren intiimiydessään yllättävänkin rehellinen rakkaustarina komplekseineen,
epävarmuuksineen ja riittämättömyyden
pelkoineen, johon nykylukijankin on helppo samaistua. Samalla se on myös armoton
muistutus sellaisista olosuhteista ja tulevaisuudensuunnitelmiin vaikuttavista skenaarioista, joita me emme osaa kuvitellakaan.
(...) Monipuolinen, valokuvien lisäksi kirjeistä, asiakirjoista, kartoista ja lehtileikkeistä koostuva kuvitus pitää tarinan elossa ja lukijan otteessaan. Niin intiimille tasolle kirja menee, että on toki mahdotonta arvioida, kuinka paljon siitä perustuu päähenkilöiltä kuultuun ja kuinka paljon on kirjailijan itsensä tarinallistamaa, mutta ehkä sillä ei ole väliäkään? Tuloksena on sujuva, mukaansatempaava teos, josta olisi mielellään niin lukenut kuin kirjoittanut enemmänkin

Sota-ajan nuorenparin tarinassa on yleispätevä sisältö

www.agricolaverkko.fi

heinäkuuta 2021

Nyt käsillä oleva Seppo Suihkon Sodasta ja rakkaudesta edustaa näiden muistelmateosten laadukkaampaa laitaa. Sen päähenkilöinä ovat hänen vanhempansa, taustalla vilahtelee etenkin äidin suku, ja kirjassa piirtyy noin 700 säilyneen kirjeen pohjalta vivahteikas kuva kahdesta 1940-luvun nuoresta, heidän erilaisista elämänpiireistään ja siitä miten ne lopulta sulautuivat yhteen.(...) Useimmissa näkemissäni ja lukemissani sota-ajan kirjekokoelmissa kirjeitä on referoitu sellaisenaan, joissakin toki kevyesti taustoittaen. Tämän kirjan tekijä on valinnut toisenlaisen linjan: harvaa kirjettä lainataan sellaisenaan. Sen sijaan Suihko selostaa niiden sisällön ja kertoo, miten ne liittyvät toisiinsa ja vallitsevaan tilanteeseen. Taustoitus on kattavaa. Jatkosodan kulku käydään pääpiirteissään läpi, ja välillä vilkaistaan myös tilanteita muualla maailmassa. Kirjan keskiössä on kuitenkin sodan arki. (...)Kirjaan sisältyvä ensimmäisten rauhan vuosien kuvaus, jossa asekätkentäjuttukin vilahtaa, on aikakautta hyvin peilaava. Se kertoo, miten suurten ikäluokkien vanhemmat nuoruutensa elivät.(...)Kuvitus on suorastaan runsas. Suurin osa on poimittu perheen ja suvun kotialbumeista, mutta mukana on myös muutamia SA-kuva-arkiston kuvia sekä eri kirjoista lainattuja karttoja, jotka auttavat ymmärtämään, millä seuduilla milloinkin liikutaan ja miten sotatoimet etenevät.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite