Sodan jaloista kouluun ja maailmalle

Sodan jaloista kouluun ja maailmalle

Oili Havun vuodet 1938-1956

Oili Sarja

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

9,0 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528013563

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 07.08.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
15,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Oili Sarja kertoo kirjassaan lapsuudestaan sodan aikana ja kouluelämästä sen jälkeen. Hyvät ystävät ja iloiset leikit korvasivat tuolloin sen aineellisen pulan, mihin maamme oli sodan johdosta joutunut. Oili oli Kiikoisissa sotaa paossa talvisodan pahimman ajan kevättalvella 1944. Hän kävi Kruunuhaan valmistavan koulun jälkeen Tyttönormaalilyseota ja pääsi sieltä ylioppilaaksi 1956. Kirjassa kerrotaan paitsi koulun opetusohjelmasta, myös mielenkiintoisista opettajista. Oili liittyi siihen joukkoon, joka jo ennen rippikouluikää alkoi käydä seurakuntien nuorisotyön järjestämissä tilaisuuksissa. Erityisen lämpöisiä ajatuksia hänessä herättävät muistot seurakunnan Kivisaaren kesistä. Oililla oli onni päästä tutustumaan Keski- ja Etelä-Euroopan maihin vanhempiensa kanssa tehdyillä pitkillä automatkoilla. 16-vuotiaana hän tutustui Pentti Saarikoskeen, mikä johti vuoden kestävään nuoruuden romanssiin. Tämän päätteeksi Oili pääsi maistamaan opiskelijaelämää elokuisella kielikurssilla Kölnin yliopistossa 1955. Oili tutustui siellä moneen mielenkiintoiseen ystävään, joiden joukossa oli kolumbialainen runoilija Ramiro Lagos. Jännittävän ylioppilaskevään kruunasivat ylioppilasjuhlat ystävien kanssa. Kirjan lopussa Oili tutustuu ensimmäisellä luennolla Kauppakorkeakoulussa tulevaan mieheensä Olli Sarjaan.
Oili Sarja

Oili Sarja

Oili Sarja, o.s. Havu, on helsinkiläinen eläkkeellä oleva kauppatieteiden maisteri. Elämäntyönsä hän on tehnyt pankissa eri ulkomaan osastoilla. Kirjoittajan mieliharrastuksena ovat olleet lapsuudesta lähtien lukeminen, matkustaminen, teatteri ja yhdistystoiminta. Oilin puheenjohtajuus Tyttönormaalilyseon raittiusseurassa vaihtui aikanaan Kansallis-Osake-Pankin Matkailukerhoon, mitä hän johti 15 vuotta tärkeänä harrastuksena pankin fuusioitumiseen saakka. Oili on aina seurannut kotimaamme politiikkaa, mutta vain sivustakatsojana. Oili puhuu tavallisten ruotsin, englannin ja saksan lisäksi ranskaa ja espanjaa sekä hän on opiskellut venäjää ja nykykreikkaa. Uusi harrastus eläkevuosina on ollut perehtyminen vanhoihin tavaroihin, erityisesti koruihin, sisustustavaroihin ja pukeutumiseen. Oililla on tytär Mirjam, jolle hän on omistanut muistelmansa.

Sodan jaloista kouluun ja maailmalle

Töölöläinen

maaliskuuta 2020

Oili Sarja piirtää tarkkaa ajankuvaa Helsingin ja sen kaupunginosien vaiheista ennen ja jälkeen sotien. Samalla kirja on lämmin perhekuvaus ja ennen kaikkea kasvukertomus. Tositarinaa kuljettavat seikkaperäiset päiväkirjamerkinät ja värikäs kirjeenvaihto, mukaan lukien äidin ja isän kirjeet kenttäpostina talvisodan ja jatkosodan ajalta. Runsas kuvitus lisää kirjan luettavuutta. (...) Laajaan taustatyöhön perustuvan tekstin Sarja on kirjoittanut luettavaan puhetyyliin, jota faktat sopivasti täydentävät. Nimien määrä - tuttujen ja vähemmän tunnettujen - suorastaan hengästyttää, mutta myös pitää sopivan lukuvireen yllä.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite