Sodan jälkeen

Sodan jälkeen

Aimo Kapiainen

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

264 sivua

ISBN-13: 9789515684127

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 23.10.2017

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
16,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Sodan jälkeen on romaani, joka kertoo pienten rajaseutukylien ihmisistä. Nämä kylät sijaitsivat lähellä rintamalinjoja. Sodan äänet kantautuivat siviiliväestön korviin päivittäin. Tämä kylärykelmä poikkeaa muista siinä, että monet lähikylät olivat jo tyhjentyneet ihmisten joutuessa lähtemään evakkoon.

Romaani kertoo ihmisten arkisesta elämästä. kotirintaman taistelusta. Taistelusta pelkoja, puutetta ja epävarmuutta vastaan. Kaiken tämän keskelläkin ihmiset säilyttivät elämänuskonsa ja tulevaisuuden toivonsa. Kerronnan ajanjakso lähtee aivan jatkosodan loppuvaiheista syksyllä 1944 jatkuen siitä muutamia vuosia eteen päin.

Erityisesti tarina kertoo kuinka Liisa, yksi romaanin henkilöhahmoista menetti tuhansien kohtalosisariensa tavoin rakkaimpansa sotatantereelle. Nainen koki myös muita ikäviä asioita. Nämä koskivat herkkään nuoreen naiseen raskaasti. Hän joutui kantamaan asioita sydämessään uskaltamatta tai tahtomatta puhua niistä edes parhaille ystävilleen. Tämä vaikutti painolastina, joka ei saanut näkyä ulospäin.

Teos käsittelee monien perheiden ja yksityisten ihmisten elämää, perheen perustamista, kodin rakentamista ja päivittäisistä tehtävistä selviytymistä. Niin myös sosiaalista elämää ihmisten kesken. Tarinassa esiintyvät ihmiset aina lapsista vanhuksiin. Viime mainitut tuovat historiallista perspektiiviä romaaniin. Ulottuuhan monen nuoruus 1800-luvun puolelle.

Ei voi unohtaa myöskään sodasta palaavien miesten vaikeuksia sopeutua siviiliin, erityisesti alkoholia lieveilmiöineen. Vastapainona tietylle holtittomuudelle ilmeni myös pyrkimystä hengelliseen elämään.
Aimo Kapiainen

Aimo Kapiainen

Aimo Kapiainen on 80 vuotias. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen lisensiaatti. Sodan jälkeen on hänen esikoisromaaninsa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite